Ağızda Lokum Gibi Eriyor İnsanın Bitmeden Yapası Geliyor İşte Fırınsız Muhallebili İrmik Topları Püf Noktası İse...
Bugün sizlere aşırı pratik bir tarif vereceğim. Öyle fırında pişirme, hamur yoğurma gibi derdiniz de olmayacak. Kalabalık misafirde tek ölçü asla yetmez baştan söyleyeyim. Yapın iki ölçü, mutfağa gide gele biter zaten:)
Üzerini süslemek size kalmış.İster fındık koyun, ister antep fıstığı tozu serpin. Keyfinize kalmış. Kakaoya bile bulayabilirsiniz kahveyle efsane oluyor.
MUHALLEBİLİ İRMİK TOPLARI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı
- Piştikten sonra eklemek için 1 paket toz krem şanti
Bulamak için hindistan cevizi
MUHALLEBİLİ İRMİK TOPLARI NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye sütü, şekeri, irmiği, unu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
✔️ Fokur fokur kaynayınca muhallebi kıvamına gelecektir. Ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyin.
✔️ Ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın.
✔️ Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
✔️ Toz krem şantiyi ekleyip çırpın. Tekrar 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
✔️ Elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayın.
✔️ Servis tabağına alıp buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edin. İsterseniz ortalarına fındık, damla çikolata koyabilirsiniz. Üzerine antep fıstığı tozu çok yakışıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.