Pastane kurabiyesi nasıl yapılır? İşte tam ölçülü pastane kurabiyesi tarifi
Bu kurabiye çok lezzetli, gece rüyalarınıza bile girip diyet bozdurur bizden söylemesi. Kavanoza koyup uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Bir kaç püf noktası var ona harfiyen uyun lütfen. Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Ve Önceden ısıtılmış fırında 150 derece pişirdikten sonra fırının derecesini 130 a indirip biraz daha pişirin. Fırından çıkan kurabiye soğuyana kadar da dokunmayın. Gerisi zaten basit. Neyse hazırsanız başlayalım....
Pastane Kurabiyesi tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
➞ 250gr tereyağı
➞ 1 adet yumurta
➞ 1 su bardağı pudra şekeri
➞ Yarım su bardağı sıvıyağ
➞ 1,5 su bardağı nişasta
➞ 3 su bardağı un
➞ 1 paket vanilya
➞ Yarım paket kabartma tozu
Süslemesi İçin;
➞ Karemel sos, reçel, marmelat
➞ Beyaz pul çikolata
Pastane kurabiyesi tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumumuş tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan bir parça alıp krem şanti sıkacağı ile (ince uçlu duy) sıkıp fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika, daha sonra130 derecede 10 dk pişirin. Üzeri beyaz olacak ve daha sonra sertleşecekler, fırından çıkınca dokunmayın.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra ortalarına marmelat, karemal sos, reçel neyi seviyorsanız döküp üzerine pul çikolata yerleştirip hafif bastırın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Bera Tatlı Dünyası / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.