Çayın yanına ne yapsam diyenlere ağızda dağılan lokum kurabiye tarifi
Kurabiye tariflerinizin arasına yenisini ekleyebileceğiniz enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiye, çat kapı gelen misafirlerinize bile yapabileceğiniz pratiklikte. İkram edenler içindeki süprize bayılacak.
Lokumlu kurabiye tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
➞ 1 çay bardağı sıvıyağ
➞ 1 çay bardağı yoğurt
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 adet yumurta
➞ 1.5 çay bardağı pudra şekeri
➞ 1 paket vanilyalı puding
➞ 4.5 su bardağına yakın un
İçi için;
➞ güllü lokum (Büyüklüğüne göre ikiye bölebilirsiniz)
Üzeri için;
➞ Pudra şekeri
Lokumlu kurabiye tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtay alıp güzelce karıştırın.
✔️ Üzerine vanilyalı pudingi, kabartma tozunu ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Bezelerden birini alıp elinizle genişletin. Ortasına lokumu yerleştirip tekrar yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dk kadar üzeri hafif pembe olana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.
✔️ Soğuduktan sonra pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: meraldensize / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.