Cocostar kurabiye tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Şöyle çayın yanına, içi hindistan cevizi dolgulu kakaolu enfes bir kurabiyeye ne dersiniz! Oldukça lezzetli olan bu tarifi yapması da hiç zor değil. Diğer kurabiye tarifleri gibi malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin, çok fazla un kullanıp sert bir hamur yoğurmayın. Gerisi zaten kolay... Hazırsanız başlayalım.
Cocostar Kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 25 gr kakao
- 3.5 su bardağına yakın un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1.5 bardak hindistan cevizi
Süslemek için: kahvaltılık çikolata
Cocostar kurabiyenin yapımına geçelim:
✔️ Öncelikle hindistan cevizli kısmını hazırlayalım. Yumurta akını, pudra şekerini ve hindistan cevizini bir kapta karıştırıp ceviz büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayın. Buzdolabına koyup soğumaya bırakın.
✔️ Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı alıp karıştırın. Pudra şekerini, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle genişletin ve ortasına hindistan cevizi topundan yerleştirip sıkıca kapatın. Kaşıkla ya da tırtıl kurabiye kalıbı ile çok derine inmeden şekil verebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
✔️ Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı krema sıkma torbasına koyup süsleyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Um Huzeyfe / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.