Ağızda dağılan günlerce bayatlamayan küllü kurabiye tarifi

Ağızda dağılan günlerce bayatlamayan küllü kurabiye tarifi
Türk mutfağında çay saatlerinin yandaşıdır kurabiyeler. Küllü kurabiye de yedikçe yediren tehlikeli kurabiyelerin başında gelir. Yerken tepsinin nasıl bittiğini bile anlamazsınız. Peki küllü kurabiye nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte lezzetli mi lezzetli bayatlamayan ağızda eriyip giden küllü kurabiyenin tarifi...

Bugün, kıyır kıyır tek lokmalık harika bir kurabiye tarifi paylaşacağız. Yaptığınız gün bitiyor genelde ama oldu da bitti diyelim günlerce bayatlamıyor. Bu kurabiyenin püf noktası; kurabiyeler sıcakken kakaolu pudra şekeri karışımına bulamak. Yemesi de yapması da zevkli bu kurabiyeleri mutlaka deneyin.

Küllü kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağına yakın un

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Küllü kurabiye tarifinin yapılışına geçelim:
✔️
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, pudra şeşekerini, yumurtayı karıştırma kabına alıp güzelce yoğurun.
✔️ Vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan minik minik parçalar alıp misket şeklinde yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ 170 derecede altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
✔️ Bir kapta pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın.
✔️ Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı gidince soğumadan bu karışıma bulayın. Dilerseniz süzgeç ya da elek yardımıyla da tepsiye serpebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler