Ağız Sulandıran Tadına Doyulmayan Lokanta Usulü Patlıcan Musakka Tarifi ve Sırrı

Ağız Sulandıran Tadına Doyulmayan Lokanta Usulü Patlıcan Musakka Tarifi ve Sırrı
Patlıcan Türk Mutfağında geniş bir yere sahiptir. Genelde herkes patlıcanı sever. Bugün sizleri lokanta usulü lokum gibi bir lezzetle tanıştıracağız. Patlıcan sevmeyen bile bayılıyor bu tarife.. İşte size lokanta usulü patlıcan musakka tarifi

Patlıcanın bu kadar yakıştığı başka yemek.  Çok uğraştırmayan oldukça da lezzetli bu yemeği mutlaka deneyin. Yanına pirinç pilavı ve cacıkla harika bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

LOKANTA USULÜ PATLICAN MUSAKKA TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • 1 kilo patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak

Sosu için ;

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu salça
  • 1  yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanları kızartma için sıvı yağ

Üzerini süslemek için;

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber

LOKANTA USULÜ PATLICAN MUSAKKA TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Kıymalı harcını hazırlayalım.Tavaya kıymayı koyun. Ocağın altını açıp orta ateşte ara ara karıştırarak kıymayı pişirin. Kıyma yağlı değilse bu aşamada sıvı yağ gezdirin mutlaka. Ben yağlı kıyma aldığım için kendi yağıyla kavruluyor. 10 dakika içinde kavruluyor genelde. Kıyma kavrulunca yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyip  ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin. Çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğradığınız biberleri de ilave edin. En son tuzunu ve baharatını da ekleyip 2 dakika kavurun.  Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Kıymalı harca ekleyip domatesler suyunu salıp pişene kadar kavurun. İç harcınız hazır.

✔️ Patlıcanları hazırlayalım. Patlıcanların sap kısımlarını kesin. Alacalı soyup halka halka doğrayın. Bir parmak kalınlığında doğrayın çok ince ya da çok kalın olmasın.  Büyük bir kaba tuzlu su hazırlayıp doğradığınız patlıcanları koyup 10-15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün. İyice kuruduktan sonra bol kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğiniz bir tepsiye çıkarın. Fazla yağını çeksin. 

✔️ Borcama patlıcanları dizin. Üzerine kıymalı harcı yayın. En üstüne kabuğu soyulmuş domatesleri yarım ay çeklinde doğrayıp dizin. Aralarına da biberleri iri doğrayıp yerleştirin. 

✔️ Sosunu hazırlayalım. Küçük bir tavaya sıvı yağı ve salçayı alıp 2-3 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine soğuk su ekleyip fokur fokur kaynayana kadar pişirin. Salçanız tuzlu değilse çok az tuz ilave edin.

✔️ Tepsinin en üstüne bolca sosu dökün.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derede fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Ortalama 20 dakikada pişti benim yemeğim.

✔️ Fırından çıkan yemeği 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler