Ağız Sulandıran Kahvaltılık Kolay Pratik ve Lezzetli 7 Tarif

Ağız Sulandıran Kahvaltılık Kolay Pratik ve Lezzetli 7 Tarif
Kahvaltı diyince akla ilk menemen, krep, patatetes kızartması geliyor. Bugün sizlere birbirinden lezzetli ve pratik 7 kahvaltılık tarif vereceğiz. Kahvaltıya ne yapacağım diye kara kara düşünmeyin bir tanesine karar verip hemen deneyin:)

Kolay kahvaltılık tarif arayanlara 7 tarif hazırladık. Tarifler bizden yapması sizden. Kahvaltılarınızı şölene döndürecek lezzetler için buyrun kahvaltılık tarifler...

KREP TARİFİ

Kahvaltılık Kolay Krep Nasıl Nasılır? Evde Tam Ölçülü İncecik Krep Tarifi

3 yumurtayı karıştırma kabına alın. Mikserle güzelce çırpın. 2 su bardağı sütü, 3 yemek kaşığı yoğurdu, 1 su bardağı suyu, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip dakika daha mikserle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Sıra geldi unu dökmeye. 3 su bardağı unu da ekleyin. Hazırladığınız krep hamurunu süzgeçten geçirip tamamen pürüzsüz olmasını sağlayın. Usta aşçıların bu sırrını mutlaka uygulayın. Bundan sonrası kolay. Varsa krep tavası ile yoksa yapışmaz bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Sadece ilk krebi yaparken çok az tereyağı ile tavayı yağlayın. Sonrakilerde yağlamayacağız. Hazırladığınız krep harcından 1 çorba kepçesi alıp tavaya dökün. Zaten akışkan olduğu için tavayı salladığınızda hamur hemen tüm yüzüye ince bir tabaka halinde yayılacaktır. Orta ateşte göz göz olunca diğer tarafını da pişirin. Krepleri üst üste dizip servis edebilirsiniz. Pişen kreplerin aralarına tereyağı sürerseniz hem daha lezzetli hem de yumuşak krepleriniz olur. Daha sonra ister çikolata sürün, ister krem peynir sürün isterseniz de tavuk,et sarıp börek yapın. Favoriniz olacak bu krep tarifi bundan sonra sofralarınızda her daim yer alacak emin olun. Artanını buzdolabı poşetine koyup buzlukta da saklayabilirsiniz.

BİBERLİ MANTARLI OMLET TARİFİ

Bugün Sahura Ne Pişirsem Diyorsanız İşte Size Oldukça Doyucu Biberli Mantarlı Omlet Tarifi

Besin değeri oldukça yüksek olan bu tarif, gün boyu sizi tok tutacak bomba bir kahvaltılık. Malzemeleri kişi sayısınıda göre artırabilirsiniz. Biz 2 kişilik tarifi paylaşacağız. 7 adet mantarı yıkayıp julyen doğrayın. 2 adet küçük kırmızı soğan(tercihen)'ı da piyaz doğrayın. Yapışmaz bir tavayı ocağa alın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip çok az ısıtın. Mantarı, kırmızı soğanı ekleyip güzelce soteleyin. İri doğranmış 2 adet kırmızı biber, 2 adet yeşil biberi de ekleyip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Bir kasede 2 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı silme tuzu da çatalla karıştırıp pişen sebzelerin üzerine dökün. Tavanın kapağını kapatın, kısa sürede omletiniz hazır olacaktır. Piştikten sonra üzerine hafif karabiber, ince kıyılmış maydanoz serpip bekletmeden servis edin.

ERZURUM USULÜ KUYMAK TARİFİ

Peynir ve tereyağının birleşiminden ortaya çıkan enfes bir lezzet: Erzurum usulü Kuymak Tarifi

Daha çok karadeniz bölgesinde yaygın olarak yapılan kuymak Erzurum'da da oldukça popüler. Erzurum usulü kuymak tarifinde yöreye ait civil peynir kullanılıyor ve ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Mıhlama, muhlama gibi farklı isimlerle de bilinen kuymak tarifine geçelim hemen.

İhtiyacınız olanlar: 250 gram tereyağı, 3,5 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı yoğurt, 250 gr civil peynir

Tereyağını tavaya alıp yakmadan sadece eritin. Ayrı bir kasede unu ve yoğurdu güzelce çırpın. Eriyen yağa yoğurtlu un karışımını ilave edip sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin. Ardından civil peyniri tel tel ayırıp ilave edin ve iyice karıştırın. Peynir eridiğinde kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak afiyetle yiyin:)

SAMSUN MUTFAĞINDAN ÇAKALLI MENEMEN TARİFİ

Sahura Ne Yapsam da Tok Tutsa Diyenlere Samsun Mutfağından Çakallı Menemen Tarifi

Mememen üç öğün severek yenilen lezzetlerden. Çakallı menemen ise bildiğiniz menemenden biraz farklı. İsmini Samsun’un Çakallı köyünden alan, ekmeği banmaya sonrasında da parmaklarınızı yalamaya doyamayacağınız bu lezzetin malzemesi az, yapılışı ise çok kolay

İhtiyacını zolanlar: 4 adet orta boy domates, 8 adet sivri biber, 2 yemek kaşığı tereyağı, 100 gr kaşar peyniri, 4 adet yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 silme tatlı kaşığı tuz

Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın. Sarısını kullanacağız. Beyazını atmayın başka bir tarifte kullanın. Ocağın altını açın. Tereyağını koyup eritin. Sakın yanmasın. Hemen biberleri ilave edin. Biberlerin çiğ kokusu çıkana kadar kavurun. Yüksek ateşteyken domatesleri ilave edin. Domates pişerken tatlı toz biberi ve tuzu ilave edin. Domatesler püre kıvamına gelmeli. Kaşıkla ya da çatalla eze eze yapın. Domatesin taneleri hiç görünmemeli. Kaşar peynirini ilave edin. Yumurtanın sarısını da ilave edin. Karıştıra karıştıra 1 dakika pişirin. Memeneni bekletmeden servis edebilirsiniz.

ÇITIR PEYNİR TOPLARI

Peyniri sevmeyen çocuklara peyniri sevdiren tarif: Çıtır peynir topları

Kahvaltıya şöyle çıtır mı çıtır, akışkan mı akışkan peynir topları hazırlayarak sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Üstelik lezzet garantili ve oldukça da pratik.

İhtiyacını olanlar: 1 kase top peynir, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı galeta unu, 1 adet çırpılmış yumurta, 1 yemek kaşığı sıvı yağ,

Yumurtayı çırpın, diğer malzemeleri kaselere koyun. 1 adet da kürdan alın işiniz kolaylaşsın:) Peynir topuna kürdanı batırın. lk önce una sonra yumurtaya en son da galeta ununa batırarak servis tabağına alın. Bu şekilde hiç eliniz de batmıyor gayet temiz oluyor. Küçük bir sos tavasın sıvı yağı alıp kızdırın. Peynir toplarını ekleyip kızartın. Tavayı sallayarak her tarafının kızarmasını sağlayın. Kızaran peynirleri servis tabağına alıp sıcak sıcak bekletmeden afiyetle yiyin. Hepsi bu kadar...

ZEYTİNYAĞLI KURU DOMATES SALATASI TARİFİ

Önünde Şapka Çıkartan Lezzet Kahvaltıya Yapıp Tabağın Nasıl Bittiğini İzleyin! İşte Size Zeytinyağlı Kuru Domates Salatası Tarifi

Kuru yemeyene kuru yedirir bu tarif. Öyle uğraştırıcı bir yanı da yok.

İhtiyacın olanlar: 1 su bardağı domates kurusu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı kaynamış su, , yarım çay kaşığı kimyon, İsteğe bazlı tuz, karabiber, 1 çay kaşığı nar ekşisi

Kurutulmuş domatesleri yıkayıp derin bir kabın içine alın. 1 su bardağı karnamış suyu, kuru domateslerin üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Bu arada uygun bir tavaya zeytinyağı ve doğranmış sarımsakları ekleyip 2-3 dakika kavurun.15 dk beklettiğiniz domatesleri bir süzgeç yardımıyla süzüp tavaya ekleyin. Karabiberi, tuzu ve kimyonu da ekleyip 10 dakika soteleyin. İnmeye yakın nar ekşisi ekleyip servis tabağına alabilirsiniz

YAĞ ÇEKMEYEN PUFİDİK SÜTLÜ MAYALI PİŞİ TARİFİ

Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yağ Çekmeyen Pufidik Sütlü Mayalı Pişi Tarifi

Hamuru için: Yarım paket yaş maya (10 gram), 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 su bardağı ılık süt, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağına yakın un (Ele yapışacak bir hamur olmalı, kontrollü dökün)

Derin bir kaba mayayı alın. Üzerine toz şekeri ve ılık sütü koyup 10 dakika bekletin. Yavaş yavaş un ilave edin. Tuzunu ilave edin. (Tuzu direk mayayla temiz ettirmemek için unu ekledik önden) Unu azar azar ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırın. Pişi yaparken elimizi sık sık yağlayacağız bunun için küçük bir kaseye sıvı yağ koyun. Elinizi yağlayıp mayalanan hamuru tezgaha alın. Minik minik bezeler yapın. Un kullanmıyoruz bu süreçlerde hiç. Bezelere elinizle bastırıp şekil verin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler