Akşama Ne Yapsam Diyenlere Ustasından Dışarda Bayılarak Yediğiniz Orjinal Adana Kebap Tarifi
"Herşeyi yapıyoruz da adana kebabı mı yapamayacağız" diyerek kolları sıvayın.
Püf noktalarına dikkat ederseniz yapmamanız için hiç bir neden yok! Sonucuna siz bile inanamayacaksınız, rahat olun. Cesaretinizi toplayıp yapmaya karar verdiyseniz haydin başlayalım.
ORJİNAL ADANA KEBAP TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- Yarım kilo kuzu eti(Eti zırhta kıyma haline getirin, kıyma makinesiyle çekilmiş etle adana kebap olmaz!!!)
- Yarım kilo dana eti
- 200 gr kuyruk yağı (kebabı kebap yapan, içine koyulan kuyruk yağıdır, olmaz olmaz yani)
- 1 tane orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- Pulbiber (Orjinalinde 1 kilo ete 3 yemek kaşığı kadar kırmızı pul biber koyuluyor, siz damak tadınıza göre ayarlayın.)
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Tuz
Başka baharat vs eklemeyin:) Hepsi bu kadar.
ORJİNAL ADANA KEBAP TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Soğanı ince ince doğrayın ve yoğurma kabına alın.
✔️ Sarımsakları ezip soğana ilave edin.
✔️ Etleri ve diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.
✔️ Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. (1 gün de bekleyebilir, biz minumum süreyi belirttik :))
✔️ Buzdolabından çıkardığınız köfteye şekil vermeye başlayın. Bunun için demir ya da tahta şişleri kullanabilirsiniz. Bir kaseye su koyun ve ara ara elinizi değdirin. Mandalina büyüklüğünde aldığınız köfteleri şişin ucundan başlayıp aşağıya doğru sıka sıka kaydırarak ince uzun şekle getirin. Bir yeri kalın bir yeri incede olmamasına özen gösterin. Ara ara elinizi hafif ıslatabilirsiniz. Bekleme durumunuz varsa bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirebilirsiniz.
✔️ Adana kebap için köfteleriniz hazır. İster mangalda ister fırında yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Fırında yapacaksanız, fırının ızgara teline köfteleri dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst ayarda pişirin.
Servis Önerisi
Yanina soğan piyazı, ezme salata, gavurdağ salatası, lavaş, tırnak pide, pilav harika olur.
Püf Noktaları
Kasaptan eti satırla kıyma haline getirmesini isterseniz işinizi kolaylaştırırsınız. Bir diğer püf noktası ise yoğurduktan sonra en az 2 saat dolapta bekletin.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.