Acı Severler Hazır Aldığınız Sarımsaklı Acı Biber Sosunu Evde Yapın! İşte Kusursuz Sarımsaklı Acı Biber Sosu Tarifi (Domatessiz)

Acı Severler Hazır Aldığınız  Sarımsaklı Acı Biber Sosunu Evde Yapın! İşte Kusursuz Sarımsaklı Acı Biber Sosu Tarifi (Domatessiz)
Ağzından burnundan alev gelsede acı candır diyenlerden misiniz? Biz lezzet kısmında olsak da acı biber tam bir doğal şifa. Pek çok araştırmanın konusu kendisi. Bugün sizlere market reyonlarından aşina olduğunuz o acılı sarımsak sorunun tarifini vereceğiz. İşte o muhteşem lezzet...

 

Katkı maddesiz koruyucusuz  taze taze mevsiminde yapılmış sosu hiç birşeye demişmem.Patates kızartmasını bile domates sosuyla yiyen biri için çok şaşırtıcı değil:)

Sarımsaklı acı biber sosu da her daim kilerimde bulunan lezzetlerden. Siz de kendi sarımsaklı acı biber sosunuzu evde yapın diye detaylıca tarif edeceğim hazır olun!

İşte tarif...

Sarımsaklı Acı Biber Sosu İçin Neler Gerekli?

Asında çok bir malzemesi yok:)

İhtiyacını zolanlar Tuz, barabiber, Acı biber, Sarımsak, Şeker, Sirke 

Sarımsaklı Acı Biber Sosu Nasıl Yapılır? 

✔️ Öncelikle 100 gr acı biber alın. Kırmızı, taze ve canlı biberler seçin. Bu sosu yapmak için cayennes, kırmızı jalapeno, kırmızı serrano veya Fresno biberini hepsini kullanabilirsiniz. 

✔️ Biberleri 4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı beyaz sirke ve biraz tuz ve karabiberle birlikte bir mutfak robotunda çekin.

✔️ Şimdi pişirmeye geçelim. Robotta çektiğiniz malzemeleri bir tencereye alıp 10 dakika kaynatın. 

✔️ Artık soğuyamaya bırakabilirsiniz.

✔️ Tuzunu karabiberini damak zevkinize göre ayarlayın. 

✔️ Uygun bir kuru cam kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. İşte bu kadar hiç zor değil dimi...:)

Bu Sarımsaklı Acı Biber Sosunu Nerelerde Kullanabilirim?

Ben yemeklere lezzet versin diye pişirme aşamasında koyuyorum. Tavuk soslarken mutlaka kullanıyorum.  Izgara somonla çok güzel oluyor.  Makarnaya sos olarak kullanıyorum.  Patates kızartmasını bile bunla yiyorum:) 

Hangi tarife koyacağınız hayal gücünüze kalmış.

Zaten ben en az  3 kilo biberden yapıp kavanozlara vakumluyorum her daim kilerimde oluyor. Her seferinde uğraşmıyorum sizin de aklınızda olsun. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler