4 Yufkadan Katları Tek Tek Sayılan Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi

4 Yufkadan Katları Tek Tek Sayılan Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
Börek, Türk Mutfağının adeta milli yiyeceklerindendir. Bugün sizlere el açmasından farksız bir börek tarifi vereceğiz. İşte fırından çıkar çıkmaz bir çıpıda bitecek kıymalı tepsi böreği tarifi...

Böreği her öğün severek yiyoruz hepimiz. Kıymalısı, ıspanaklısı, peynirlisi, patateslisi, pirasalısı, patlıcanlısı derken her türlü harçtan çeşit çeşit lezzetli börekler yapmak mümkün.. Tepsi böreği ise benim en sevdiklerimden . Hem yapılışı çok kolay hem de daha lezzetli geliyor bana. Yufka açmak ayrı bir dert, bilen bile üşeniyor. Hazır yufkadan yapılan bazı tarifler kesinlikle el açması gibi oluyor zaten. O yüzden sık sık bu böreği yapıyorum. Yiyen mutlaka tarifini de alıyor. Siz de bir kere deneyin, pişman olmazsınız emin olun. Unutmadan bu böreği 2 yıl önce tariflerini severek yaptığım @ustadanaltarifi'ndan öğrenmiştim. O gün bugündür favorim...

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet yufka

Kıymalı harcı için;

  • 300 gr dana kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • Kalan sosa 1 adet yumurta kırılacak

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ İç harcını hazırlayalım. Isınan tencereye yemeklik incecik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Kıymalı ilave edip karıştıra karıştıra güzelce kavurun. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Sütü, suyu, sıvıyağı ve yumurtayı geniş bir kasede çırpın.
✔️ Böreği yapmaya başlayalım. Yuvarlak tepsiyi yağlayın. (Büyük boy yuvarlak borcam da olur) Yufkaların birini kenarları dışta kalacak şekilde buruşturmadan yerleştirin. 2.yufkayı buruşturarak her tarafına eşit bir şekilde yerleştirin. Bu sayede puf puf olacak. Böreğin sosundan dökün. Kıymalı harcın yarısını yufkaların üzerine serpiştirin. 3.yufkayı da aynı şekilde buruşturarak yerleştirin. Önce sosu güzelce sürün. Daha sonra kalan kıymalı harcı dökün. 4.yufkayı da aynı şekilde yayıp soslayın. Tepsinin kenarlarındaki yufkaları ortaya doğru kapatın. Kalan sosa 1 adet yumurta kırıp çırpın ve böreğin üzerine fırçayla güzelce sürün.
✔️ İsterseniz sonra pişirin. Dilerseniz streç filmle sarıp buzdolabında 1 gün dinlendirebilirsiniz.
✔️ Pişirelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Ortalama 40-45 dakikada tam pişiyor genelde.
✔️ Servis zamanı... Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip dilimleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler