15 dakikada şipşak hazırlayacağınız lor peynirli milföy böreği tarifi
Çat kapı misafiriniz geldiğinde iki ayağınız bir pabuca girmesin! Bugün sizlere, sıcacık çayınıza eşlik edecek çıtır çıtır enfes bir börek tarifimiz var. Haydi buyurun lor peynirli milföy böreği yapmaya...
LOR PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 10 adet milföy hamuru
- Yaklaşık 150 gr lor peyniri
- Biraz maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Çörek otu, Susam
LOR PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREĞİNİN YAPILIŞI
- Milföy hamurlarını buzluktan çıkan ve yumuşaması için 10 dakika kadar bekletin.
- Doğradığınız maydonozu ve peynirinizi bir kaba alarak iç harcınızı hazırlayın. Eğer tuzlu seviyorsanız tuz ekleyebilirsiniz.
- Yumuşayan milfoyleri ortadan ikiye ayırın ve fotoğraftaki gibi çapraz şekilde iç harcınızdan bir tatlı kaşığı kadar koyup katlayın. Kenarlarını bir çatal yardımıyla bastırın. Tüm milföyleriniz bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Hazırladığınız börekleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Bir kaseye aldığınız yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
- Son olarak isteğe bağlı çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
İPUÇLARI
• İç harcınızı patatesli, kıymalı,kaşarlı hazırlayarak böreklerinizi çeşitlendirebilirsiniz.
• Böreklerinizin üzerine sürdüğünüz yumurta sarısına 1 çay kaşığı şeker ilave ederseniz börekleriniz daha güzel kızaracaktır.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.