15 Dakikada Hazırlanan Pratik Kışlık Ezme Turşu Tarifi ve Püf Noktaları

15 Dakikada Hazırlanan Pratik Kışlık Ezme Turşu Tarifi ve Püf Noktaları
Turşu, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir.Domatesin ve biberin bol olduğu şu günlerde kış hazırlıkları hızla devam ederken bugün sizlere kışın iyki yapmışım diyeceğiniz pratik ezme turşu tarifi vereceğiz.

Ezme turşu, yemeği yedikçe yedirir baştan söyleyelim. Acı seviyorsanız bir tutam cin biber mutlaka ekleyin tadına doyamazsınız. İster kahvaltıda ister yemeklerin yanında tabak tabak çıkarıp yiyeceğiniz bu turşudan ben her her yıl 20 kilo kadar yapıyorum severek yiyoruz.

Domatesinizi etli, az sulu ,salça tipi domateslerden seçin ki çok sulanmasın.. Bursa ya da Çanakkale cinsi denilen domatesler gayet iyi oluyor. Rondoda yapmak çok pratik ama eğer rondonuz yoksa domatesleri rendeleyip, biberleri ve maydanozları ince ince doğrayarak da hazırlayabilirsiniz.

Umarım siz de deneyince memnun kalırsınız ve her sene yapacağınız baş ucu tariflerinizden biri olur.

KIŞLIK EZME TURŞU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 kilo domates
  • Yarım kilo biber
  • 12 diş sarımsak
  • 20-25 dal maydanoz
  • 2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Üzeri için zeytinyağı

KIŞLIK EZME TURŞU NASIL YAPILIR?

✔️ Domatesi, biberi, maydanozu güzelce yıkayıp süzün.

✔️ Sarımsakların kabuğunu soyun.

✔️ Sebzeleri çok da püre gibi olmadan rondodan geçirin. Süzgece koyup fazla suyunu süzün. Bu şekilde daha yoğun kıvamda oluyor.

✔️ Tuzu, sirkeyi de ekleyip karıştırın.

✔️ Küçük kavanozlara üstlerinde bir parmak boşluk bırakarak paylaştırın. (250-300 ml'lik minik kavanozlar çok ideal oluyor). Kavanozlara dökerken cezve kullanabilirsiniz.

✔️ Üstlerinde 1'er yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip kapağını sıkıca kapatın.

✔️ Mümkünse buzdolabında muhafaza edin. Ara ara kavanozları çalkalamayı unutmayın.

✔️15 gün sonra turşunuzu yemeye başlayabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler