10 Dakikada Hazırlanıp Parmak Yediren Tarif! Restoranlarda Severek Yediğiniz Tavuk Wrap Tarifi
Wrap ister ara öğün ister akşam yemeği olarak tükebileceğiniz pratik ve lezzetli bir yemektir. Günün her saatine yakışır. Wrap bizim bildiğimiz dürüm aslında. Evde kendi damak tadınıza göre zenginleştirip kolayca hazırlayabilirsiniz.
Eve geldiğinizde malzemeleriniz hazırsa 10 dakikada hazır oluyor.
Lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
TAVUKLU KAŞARLI WRAP TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet tortilla ekmeği ya da lavaş ekmeği
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 orta boy kuru soğan
- 200 gr mantar
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz, kekik, karabiber, pulbiber
- 8 ince dilim kaşar peyniri
TAVUKLU KAŞARLI WRAP TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp piyaz şeklinde doğrayın.
✔️ Soğanları da soyup piyaz şeklinde doğrayın.
✔️ Yeşil biberlerin de iri iri doğrayın.
✔️ Mantarları ince ince doğrayın.
✔️ Biberleri, soğanı bir kapta iyice harmanlayın.
✔️ Tavukları ortadan ikiye bölüp inceltin (Tıpkı şinitzel gibi). Julyen doğrayın, tavuklarla biberler soğanlar aynı boylarda olsun.
✔️ Tavayı ocağa koyup yüksek ateşte iyice ısınmasını sağlayın.
✔️ Tavukları atıp çok zedelemeden (kaşık değdirmeden) pişirin. Tavayı sallayarak pişirebilirsiniz. Tavukları tavaya attığınızda joss sesini duymanız lazım. Tavuklar renk değiştirince biberleri ekleyin. Biberler hafif öldükten sonra mantarı ilave edin. Baharatlarını ve tuzunu ayarlayın.
✔️ Elinizdeki lavaş yada tortilla ekmeklerini tavukların üzerine tek tek koyup ısıtın. Bu şekilde yırtılmadan kolayca sarılacaklar.
✔️ Pişen tavukları ekmeklerin üzerine koyun. Kaşar dilimlerini yerleştirip dürüm yapın. Dilerseniz içine patates kızartması ve turşu da çok yakışıyor.
✔️ Izgara tavada ya da tost makinesinde (Ben döküm tava kullanıyorum) arkalı önlü kızartın.
Servis Önerisi
Dürümleri kesip (genelde yanlamasına) servis tabağına alabilirsiniz. Patates tava, cips, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları
- Tavuk wrap tarifinde malzemeleri aynı boy ve uzunlukta doğrayın. Kısık ateşte pişirmeyin. Tavuk yüksek ateşte suyunu salmadan pişmesi gerekiyor.
- Mantar, kornişon turşu gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.