5 Çayına Hazırlanın! 10 Dakikada Hazırlanan Perişan Kaya Kurabiye Tarifi
Oldukça kolay ve basit yapımı ile tercih edilen bu kurabiyeleri, 7'den 70'e herkes çok seviyor. Ani gelen misafirlerinize bile kalkıp 5 dakikada hazırlayıp fırınlayabilirsiniz. Sıcacık mis gibi çayın yanında yemelere doyamayacaksınız...
Perişan Kaya Kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 3.5 su bardağı un
- 1 su bardağı kuru üzüm (Ek olarak ceviz, damla çikolata da ekleyebilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Perişan Kaya Kurabiyenin yapılışına geçelim:
Yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağını, şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Azar azar un ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edin.Ardından üzümü ilave edin. (Ceviz, damla çikolata da çok güzel oluyor)
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurdan gelişi güzel parçalar kopararak dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine hafif pudra şekeri serpin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Bengü Doğruel / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.