5 Çayına Hazırlanın! 10 Dakikada Hazırlanan Perişan Kaya Kurabiye Tarifi

5 Çayına Hazırlanın! 10 Dakikada Hazırlanan Perişan Kaya Kurabiye Tarifi
Kurabiyeler, atıştırmalık olarak ve çayların, kahvelerin yanında tercih edilen enfes lezzetlerdendir. Bugün ne yapsam diyenlere ağızda dağılan , şekil vermeye bile gerek olmayan, pratik bir kurabiye tarifi vereceğiz.

Oldukça kolay ve basit yapımı ile tercih edilen bu kurabiyeleri, 7'den 70'e herkes çok seviyor. Ani gelen misafirlerinize bile kalkıp 5 dakikada hazırlayıp fırınlayabilirsiniz. Sıcacık mis gibi çayın yanında yemelere doyamayacaksınız...

Perişan Kaya Kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru üzüm (Ek olarak ceviz, damla çikolata da ekleyebilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Perişan Kaya Kurabiyenin yapılışına geçelim:
Yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağını, şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
perisan-kurabiye-1.jpg
Azar azar un ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edin.Ardından üzümü ilave edin. (Ceviz, damla çikolata da çok güzel oluyor)
perisan-kurabiye-2.jpg
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurdan gelişi güzel parçalar kopararak dizin.
perisan-kurabiye-3.jpg
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine hafif pudra şekeri serpin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Bengü Doğruel / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler