1 Hafta Bayatlamıyor Asla Küflenmiyor! Yiyenin Hayran Kaldığı Kastamonu Kel Simidi Tarifi

1 Hafta Bayatlamıyor Asla Küflenmiyor! Yiyenin Hayran Kaldığı Kastamonu Kel Simidi Tarifi
Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, kuyu kebabı, çekme helvası gibi yöresel lezzetleriyle ünlü olan Kastamaonu mutfağının lezzetli bir de kel simidi var. Peki evde kel simit nasıl yapılır? Kastamaonu simitinin farkı nedir? İşte 1 hafta bayatlamayan o lezzetin sırrı ve tarifi...

Kastamonu simitinin yapılışı diğer simitlerden biraz farklı. Mayalanan hamurdan halka şeklinde simitler hazırlanıp 10 dakika dinlendiriliyor, pekmezli kaynayan suda haşlanıp fırınlanıyor. Üzerine susam konulmadığı için kel simit olarak da biliniyor. 1 hafta bayatlamayan bu simit yörede tirit olara bile değerlendiriliyor.

Gelin evde bu eşsiz lezzeti hazırlayalım.

KASTAMONU KEL SİMİTİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı + ½ çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya

Haşlarken;

  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı elma pekmezi

KASTAMONU KEL SİMİTİ NASIL YAPILIR?

✔️ Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın. Mayayı ve ılık suyu ekleyin. Kenarlarına tuz atıp yavaş yavaş kenarlardan içe doğru unu alarak hamuru yoğurun. Hafif sert pürüzsüz bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun kapağını kapatıp 30 dakika dinlendirin.
✔️ Hamuru 10 bezeye ayırın. Bezelerden birini tezgaha alıp rulo yapın. Uç kısımları biraz daha kalın olmalı ki birleştirince düzgün bir halka elde edin. Diğer bezeleri de aynı şekilde simit haline getirin.
✔️ Tencereye su ve pekmezi ekleyip kaynatın. Kaynayan karışıma simiti atın. Simit suyun üzerine çıkınca kaşıkla yine suya koyun ki her tarafı pekmezli suya bulanabilsin. Kevgir ile sudan çıkardığınız simiti tam yuvarlak olacak şekilde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Tüm simitleri aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler