Sadece lezzet için Kırmızı pul biberi kullanıyorsanız hata yapıyorsunuz

Sadece lezzet için Kırmızı pul biberi kullanıyorsanız hata yapıyorsunuz
Kırmızı pul biber değerli bir baharattır. Yemeklere lezzet katar ama faydalarını hiç duydunuz mu ? Gelin anlatalım

Kimi zaman salatalar üzerinde kimi zaman yumurta üzerinde kimi zaman et üzerinde kimi zaman ev hanımlarının yaptığı kısır içerisinde kimi zaman çorbalarda kullanılır.

Kırmızı pul biber kısacası her yemeğin bir vazgeçilmezidir. Peki bu şifalı baharatın ne gibi faydaları var?

İşte işin sırrı :

Pul biber/Kırmızıbiber

Kapsaisin adlı metabolizmayı hızlandıran bir antioksidan içeren pul biberi sık sık tüketebilirsiniz ancak yine de tüketiminize dikkat edin; çünkü pul biber de bir miktar tuz içerir.

Kırmızı biber Vücut metabolizmasını etkiler ve proteinin enerjiye dönüşümüne yardımcı olur.

Kırmızı biberE vitamini hücrelerde hasar görülmesini engeller ve bu sayede kanser potansiyelini azaltır.

Kırmızı biberde C vitamini ve potasyum da bol miktarda bulunur. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler