Evinizi negatif enerjiden uzaklaştırmak için adaçayı tütsüsü yapın

Evinizi negatif enerjiden uzaklaştırmak için adaçayı tütsüsü yapın
Pek çok insan tütsünün ortamdaki negatif enerjiyi yok ettiğine inanır. Peki adaçayı tütsüsü neden yapılır? Yaparken uygulanan bir ritüel var mıdır?

Genel olarak adaçayı yakma konusunda çok az araştırma yapılmış olup sağlığınız için neler yapabileceğini doğrulayacak çok fazla kanıt yoktur.

Yapılan bir çalışma, ada çayı tütsüsünü yaklaşık bir saat boyunca yakmanın, yakılan ortamda ki bakteri sayısını %94 oranında azalttığını göstermiştir. Pek çok insan, adaçayı dumanının kendilerinin negatif enerjilerinin yükünü hafiflettiğini ve kendilerini daha iyi hissettirdiğini söylüyor. Adaçayı, Eski Mısırlılar ve Romalılar zamanından beri sindirim sorunları, hafıza sorunları ve boğaz ağrıları gibi bi çok hastalıkta kullanmışlardır.  Adaçayı adı Latince adı "salvia" olup "sağlıklı hissetmek" anlamına gelir.

Hangi Tür Adaçayı Yakılır?

Adaçayı birkaç çeşittir. Şifacılar arı adaçayı olarak da bilinen beyaz adaçayı kullanırlar. Uzmanlar, lavanta adaçayı, mavi adaçayı, kara adaçayı ve diğer türlerin her birinin kendine özgü nitelikleri olduğunu söylüyorlar. Örneğin arınma ve şifa ritüellerinde mavi adaçayı kullanılırken, arınma ve korunma için çöl adaçayı kullanılır. Ardıç ve tatlı çim dahil diğer otlar da benzer amaçlar için yakılabilir.

Adaçayı Nasıl Yakılır?

Eski tavaya, birkaç adet kurutulmuş adaçayını(dallarını bağlayabilirsiniz) içerisine koyun ve yakın. Dalların bir arada tutulması ada çayının yanmaya devam etmesi, tütsüye dönüşmesi için gereklidir. Aksi halde adaçayı dalları söner, her defasında yeniden yakmak zorunda kalırsınız, renk değiştirdiğinde ocaktan alın .Tüm pencerelerin kapatın ve evin her yerini adaçayı tütsüsü ile dolaşın. 15-20 dk sonra pencereleri açıp havalandırabilirsiniz.Evinizin enerjisi bakımından haftada bir gün adaçayı tütküsü yakmak iyi olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler