Yemek yaparken size yardımcı olacak pratik çözümler: Buzlukta nohut nasıl saklanır?

Yemek yaparken zaman kazanmak oldukça önemli. Bir kere hazırlayıp, uzun süre kullanabileceğiniz nohutlar, size zamandan tasarruf sağlayacaktır. Buzluğunuzdaki nohutlarla, artık pilav yapmak, salata yapmak, çorba yapmak daha kolay. Hem lezzetli hem vitaminli yemekler yapmak için siz de tarifimizi uygulayabilirsiniz.

4 su bardağı nohut (Miktarını değiştirebilirsiniz,)

PRATİK ÇÖZÜMLER: BUZLUKTA NOHUT NASIL SAKLANIR?

  1. Nohutları bir gece önceden derin bir kaba alıp suya koyun. 5 dk arayla 2 kere bu suyu yenileyin.
  2. Nohutların üzeri geçecek kadar ılık su ekleyin.
  3. Ertesi gün süzgeç yardımıyla süzüp bol su ile yıkayın.
  4. Nohutları bir tencereye alıp, üzerine 3 parmak geçecek şekilde soguk su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 
  5. Nohutun suyu kaynadıktan  yaklaşık 8-10 dakika sonra ocağı kapatabilirsiniz. Nohutun sert olmaması aynı zamanda da fazla da yumuşamaması gerekir. 
  6. Kalan suyu süzüp, nohutu ılımaya bırakın 
  7. Nohutları kabuklarından ayırıp poşetleyebilirsiniz.

Buzluğa Koyulan Nohutların Saklama Koşulları

Nohutları hemen kullanabilir, ya da zor zamanlarınız için buzluk poşetlerine koyabilirsiniz. Poşetlerken havasını iyice alıp, ağzını sıkıca kapatın. 6 ay saklayabilirsiniz. 

PÜF NOKTA :

Haşlanan nohutlarI ılıdıktan sonra hemen kabuğundan ayırın, beklemeyin. Nohutlar hemen kabuğundan ayrılmazsa kurur. Eğer vaktiniz yoksa, üzerine yeni temiz su koyup buzdolabınızda en fazla 1 gün bekletebilirsiniz.

Verilen süreler, nohutun cinsine göre değişebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Besin deposu, sağlıklı ve lezzet deposu: Sebzeli nohut salatası tarifi
Adana usulü mantı çorbası tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri