Hamur kızartmaları yağ çekince o muhteşem lezzetinii kaybediyor malesef. Ağzınıza yağ tadı gelince tüm emeklerinizin boşa gittiğini hissediyorsunuz. Şimdi size yağ çekmeyen lezzetli pişi yapmanın tüm sırlarını vereceğiz hazır olun...
HAMURUN KIVAMINI İYİ AYARLAYIN
Hamurunuz ele hafif yapışan bir kıvamda olmalı. Un miktarını abartmayın. Şekil verirken mümkün mertebe un kullanmamaya çalışın.
BİR DİĞER ÖNEMLİ MALZEME SİRKE
Hamurdaki sirke ise bir diğer püf noktası. Sirke hamurun daha puF puf kabarmasını ve yağ çekmemesini sağlayacaktır.
HAMURU İYİ MAYALANDIRIN
Hamurun yeterince mayalanması önemli . Dinlenen ve mayalanan hamur puf puf kabarır ve lezzeti olur.
TAVA SEÇİMİ ÖNEMLİ
Yapışmaz bir tava kullanın.
YAĞIN ISISI ÖNEMLİ
Yağ iyice ısındıktan sonra hamuru atın. Soğuk yağa hamur atılmaz.
AZ YAĞDA PİŞİ YAPILMAZ
Tavaya az yağ koymayın. Sanılanın aksine az yağda kızaran hamur daha çok yağ çeker.
PİŞERKEN DİKKAT!
Hamuru tavaya koyduktan sonra ilk 15 saniye hiç hamura dokunmayın. Hamurun tabanı hafif piştikten sonra çevirin.
PİŞİLERİ KAĞIT HAVLU KOYDUĞUNU TABAĞA ÇIKARIN
Pişiler pişince kağıt havlu serdiğiniz bir servis tabağına alın.
Bu kadar püf noktasından sonra şöyle puf puf yağ çekmeyen pişi tarifleri verelim. İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde yanında peynirle, reçelle, balla keyfini çıkaralım.
Mayasız Pişi
Kahvaltıya hızlıca yapağınız mayasız pişi hiç yağ çekiyor. Yoğurt, yumurta, karbonat, tuz ve unla hazırlayacağınız pişilere çoluk çocuk herkes çok sevecek...
Anne Usulü Sütsüz Mayalı Pişi
Bu mayalı pişi tarifi denedikten sonra sık sık yapacaksınız iddalıyız...
Mayalı İçli Pişi
Vaktiniz varsa mayalı bir pişi yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.
Pufidik Sütlü Mayalı Pişi Tarifi
Sütlü, puf puf, yağ çekmeyen pişi yapmak isteyenleri buraya alalım...
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın