Siz de belki bu böreğin adını benim gibi daha önce hiç duymadınız. Instagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş tatar böreği kirdenin tarifini paylaşınca hemen denedim. Zaten yorumları da çok güzeldi, resmen deneme rekoru kırmış. Lezzeti gerçekten harikaydı, arkamı dönmeden bizimkiler tepsiyi bitirdi:)
Bu kadar çok sevilince de o gün bugündür canım ne zaman hamur işi istese bu tarifi yapıyorum. Siz de yapınca bana hak vereceksiniz İşte tadına doyamayacağını o tarifin detayları...
TATAR BÖREĞİ KİRDE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 çay bardağı süt (150 ml)
- Yarım yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- Bir kase beyaz peynir (Varsa çökelek daha güzel olur)
- 1 adet küçük boy soğan
- Biraz maydonoz
Aralarına sürmek için;
- 1 kaşık tereyağı çok az sıvı yağı
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
TATAR BÖREĞİ KİRDE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir yoğurma kabına ılıttığınız suyu, sütü koyun. Mayayı ekleyip 10 dakika bekletin. Yavaş yavaş un ilave edin. Tuzunu ekleyin (Tuzu direk mayayla buluşturmamak için unu biraz ekledikten sonra tuz döküyoruz). Tekrar azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun kapağını kapatıp ya da streç filme sarıp üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
✔️ İç malzemesini hazırlayabilirsiniz bu arada. Doğradığınız kuru soğan ve maydanozu peynirle karıştırıp kenara alın.
✔️ Küçük bir tavada tereyağını eritip az sıvı yağla buluşturun ve kenara alın.
✔️ Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi un dökerek tezgahta uzunlamasına açın. Erittiğiniz tereyağını sürün. Dikey bir şekilde bıcak yardımıyla ikiye bölün.Uzun kısmına iç harcını koyun ve kapatın. Üç parmak eninde kesip uçlarını büzüp kapatın. Tepsiye dizin. Diğer bezeler için de aynı işlemi tekrarlayın.
✔️ 15 dakika tepsi mayası için bekletin.
✔️ Üzerlerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurta karıştırıp sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.