Malzemeler;
- 1 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su (pirinçleri pişirmek için)
- 8 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz (ekleyin mutlaka)
Hazırlanışı;
- Pirinçlerimizi yıkayıp derin bir tencereye alın.
- Üzerine suyu ekleyip suyu çekene kadar pişirin. (Ortalama 7 dk)
- Sütün yarısını haşlanan pirinçlerin üzerine ekleyip kaynatmaya devam edin. Kaşık yardımıyla ara ara karıştırın. (Ortalama 15 dk)
- Kalan sütü ve şekeri, tuzu da ilave edin ve 15 dakika daha kaynatın.
- Ocağın altını kapatın.
- Kabuk tutan sütlaç çok daha güzel olur. bu yüzden ocağın altını kapatınca hiç beklemeden kaselere boşaltın.
- Sütlaçlar soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Servis Önerisi: Servis esnasında üzerine tarçın veya dövülmüş fındık ilave edebilirsiniz.
Püf Nokta
Pirinci bol suda kesinlikle yıkamayın, nişastası gitmesin. Pastorize süt yerine taze süt kullanmanız daha iyi olur. Pirincinizin cinsinine göre pişirme sürelerini değişebilir. Sütle pirinci ne kadar kaynatırsanız kıvamı da o kadar yoğun olacaktır. Kıvamını yi ayarlayabilirseniz nişasta veya pirinç unu kullanmadan enfes anne sütlacı yapmış olursunuz.