Pizza olsun da nasıl olursa olsun diyenlerden misiniz? Bugün hamurunun lezzeti aynı ama görüntüsü bambaşka bir pizza yapacağız. Merak etmeyin yapımı oldukça pratik, sizi hiç uğraştırmayacak. Porsiyonluk olması da cabası... Sıvayın kolları, yine İtalyan şefler gibi pizza yapacağız...
Rulo pizza için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yaş maya (20 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 3,5-4 su bardağı un
Sosu için
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- yarım çay bardağı su
İçi için;
- 2 adet kapya biber
- 1 adet yesil biber
- 1 adet sarı biber
- 3 parmak sucuk
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 10-15 adet çekirdeği ayıtlanmış zeytin
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Rulo pizzanın yapılışına geçelim:
✔️ Hamuru hazırlayalım. Karıştırma kabına ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve şekeri alıp karıştırın. 10 dakika bekleyip sıvı yağı, tuzu ilave edin. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Pizza için tüm içmalzemeleri küçük küçük doğrayın.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Küçük bir kasede salçayı, zeytinyağını, kekiği, suyu ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
✔️ Tezgahı hafif unlayın. Hamuru tezgaha alıp merdane ile dikdörtgen bir şekilde açıp büyütün. Hamurun içerisine salçalı sostan sürün. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar serpin. Biber, sucuk vs doğradığınız malzemeleri yayın. Hamuru rulo şeklinde düzgünce sarın.
✔️ Ruloyu 2 parmak kalınlığında bıçakla dilimleyin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ 10 dakika tepside mayalanması için bekletin.
✔️ Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Nermin Yazılıtaş / Derleme: Sağlıkhaberciniz