KARNABAHAR MANTI İÇİN MALZEMELER
- 1 orta boy karnabahar,
- 2 su bardağı su
- 300 g orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Üzeri için kıyılmış maydanoz
KARNABAHAR MANTISININ YAPILIŞI
- Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
- Kıymayı ilave edin. Kıymalar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Baharatlarını ekleyin. Mantınız için kıyma harcınız hazır.
- Başka bir tencereye küçük küçük çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları yerleştirin. Üzerine tuzunu ve suyunu ekleyip 10 dakika haşlayın.
- Karnabaharların fazla suyu varsa süzün.
- Küçük bir kasede yoğurt ile ezilmiş sarımsağı güzelce çırpın.
- Servis tabağına karnabaharları yerleştirin, üzerine kıymalı harcı dökün.
- Son olarak sarımsaklı yoğurdu da ilave edip servis edebilirsiniz.
Servis Önerileri
Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak yoğurdun üzerine eritilmiş tereyağ ilave edebilirsiniz.