KİLİS ORUK KEBABI İÇİN MALZEMELER ( 4 Kişilik)
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 100 gr kuyruk yağı (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı ince bulgur (kısırlık bulgur, simit, düğü olarak da adlandırılır)
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Nane
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
KİLİS ORUK KEBABININ HAZIRLANIŞI
- Karıştırma kabına ince bulguru koyun ve üzerine 1 çay bardağı kaynar su ekleyerek ıslatın. Kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirin.
- Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
- Tuz ve baharatlarla birlikte kısırlık düğü özdeşleşene kadar 10 dakika yoğurun.
- Azar azar eti ilave ederek yoğurun. Ne kadar güzel yoğurursanız o kadar güzel olur.
- Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
- Her bir köfteyi çöp şişe yerleştirip elinizle kebap şeklini verin.
- Vaktiniz varsa streç filme sarıp dolapta 1-2 saat bekletin.
- İster mangalda, ister fırında pişirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
SERVİS ÖNERİSİ
Yanına soğan piyazı, soğan salatası, ezme salatası ve kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.
EK BİLGİ
Fırında pişirmek isterseniz tepsiye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.