Kilis oruk kebabı (Simit kebabı) nasıl yapılır? İşte oruk kebabı tarifi

Kilis mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan oruk kebabını hiç denediniz mi? Bulgurlu şiş kebap olur mu demeyin, bulgur kebaba inanılmaz yakışıyor. Hele bir de yağlı etle bütünleşmişse lezzetine doyum olmuyor. Siz de tadına doyum olmayan bir akşam yemeğine imza atmak isterseniz haydi kolları sıvayın, Kilis oruk kebabı yapmaya başlıyoruz...

KİLİS ORUK KEBABI İÇİN MALZEMELER ( 4 Kişilik)

  • Yarım kilo yağlı kıyma
  • 100 gr  kuyruk yağı (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı ince bulgur (kısırlık bulgur, simit, düğü olarak da adlandırılır)
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

KİLİS ORUK KEBABININ HAZIRLANIŞI

  1. Karıştırma kabına ince bulguru koyun ve üzerine 1 çay bardağı kaynar su ekleyerek ıslatın. Kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirin.
  2. Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
  3. Tuz ve baharatlarla birlikte kısırlık düğü özdeşleşene kadar 10 dakika yoğurun.
  4. Azar azar eti ilave ederek yoğurun. Ne kadar güzel yoğurursanız o kadar güzel olur.
  5. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  6. Her bir köfteyi çöp şişe yerleştirip elinizle kebap şeklini verin.
  7. Vaktiniz varsa streç filme sarıp dolapta 1-2 saat bekletin. 
  8. İster mangalda, ister fırında pişirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

SERVİS ÖNERİSİ
Yanına soğan piyazı, soğan salatası, ezme salatası ve kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz. 

EK BİLGİ
Fırında pişirmek isterseniz tepsiye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri