MALZEMELER
- 1 küçük boy karnabahar
- 100 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın.
- Yıkayıp, süzüp bir kenara bırakın.
- Tencereye yemeklik doğradığınız doğanı alın.Üzerine sıvı yağ ekleyin, ocağın altını açın.
- Halka halka doğradığınız havuçları ekleyin 3-4 dakika soteleyin.
- Kıymayı ilave edip kavurun.
- Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Karnabaharları ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Bu aşamada 3-4 damla limon sıkabilirsiniz.
- Enson su,tuz ve biberini ekleyip pişmeye bırakın.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Ortalama 30 dakika)
- Sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun.
Bunları da deneyebilirsiniz;