Bu tarife çocuklar bayılacak!
- Patateslerin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin.
- Geniş bir kaba buzlu soğuk su ekleyin.İçerisine 1 yemek kaşığı tuz atın.
- Doğradığınız patatesleri buzlu suda biraz bekletin. (Bu şekilde nişastasının gitmesini sağlıyoruz)
- Temiz bir mutfak bezini tezgaha serin.
- Suda beklettiğiniz patatesleri beze çıkarın. Patateslerin üst üste gelmemesine dikkat edin.
- Patateslerin üzerine kağıt havlu kapatın. Patateslerin tamamaen kurumuş olması gerekiyor.Biraz sabredin:)
- Kızartma tencerenizin altını açıp iyice ısınmasını sağlayın. Bol kızgın yağda patateslerinizi kızartın. Sakın patateslerin hepsini bi anda atmayın, parçalı olarka atmanız daha çıtır olmasını sağlar.
- Kızaran patatesleri servis tabağına alıp bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
- Yoğurt ile servis edebilirsiniz.
- Et yemeklerinin yanına yapabilirsiniz.
Püf Noktaları
- Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk suda mutlaka en az 20 dakika bekletin.
- Bol kızgın yağda kızartın.
- Patatesin arya cins kızartmalık patates olmasına dikkat edin.
- Patates kızartırken karıştırmayın.