ISPANAKLI BÖREK HARCI İÇİN MALZEMELER
- 500 gram ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
ISPANAKLI BÖREK HARCININ HAZIRLANIŞI
- Bir tencereye; kökleri ayıklanmış ıspanağı koyup üzerine su ekleyin. Bu suyu bir iki sefer süzüp tekrar yenileyin.
- Daha sonra suyun içerisine 1 yemek kaşığı sirke ekleyip 15 dakika ıspankları bekletin ve en son bol suda güzelce yıkayın.
- Ispanakları sap kısımları ile birlikte ince ince doğrayın.
- Derin bir tencereye sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanları eklep hafif soteleyin.
- Doğranmış ıspanakları da ekleyip, ıspanaklar suyunu salıp sanra çesuyunu çekene kadar kavurun. (Ortalama 10 dakika)
- Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatın.
- Herhangi bir börek yapımında kullanmak için iç harcınız hazır.
- Afiyet olsun.
Ek Bilgi: Ispanakların bol suda yıkanması önemlidir.Ilıdıktan sonra ekleyeceğiniz lor peyniri yada beyaz peynir, iç harcınızı daha lezzetli yapacaktır. Miktarlar 3 yufka için verilmiştir. Kullanacağınız yufka sayısınına göre oranları ayarlayabilirsiniz.