İftara Ne Pişirsem Sorusu Kafanızı Meşgul Etmesin! Görüntüsüyle de Dadıyla Da Sizi Mutlu Edecek Lezzetli Bir İftar Menüsü

Ramazan ayı içinde iftar yemeklerine daha da bir özen gösteriyoruz. İftara ne yapsam diye düşünenler buradaysa yine doyurucu ve lezzetli bir menü paylaşalım dedik. Günün menüsü: fırında lokum gibi tavuk çöp şiş, yoğurt çorbası, domatesli biberli bulgur pilavı ve kadayıflı tavuk gögsü

Ne yapsam diye düşünmek insanı yoruyor. Ne yapacağınız belli olduktan sonra vaktinizi çok almadan harika bir iftar sofrası hazırlayacaksınız. Hem evdekiler mutlu, hem siz mutlu:) 

Gelelim günün menüsüne

  • Yoğurt Çorbası
  • Fırında Tavuk Çöp Şiş
  • Domatesli, Biberli Bulgur Pilavı
  • Kadayıflı Tavuk Gögsü

Önce çorba ile başlayalım...

YOĞURT ÇORBASI

Gerekli Malzemeler;

  • 1 çay bardağı pirinç 
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı sıcak su
  • İsteğe göre tuz 
  • 1 yemek kaşığı nane 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Varsa 1 su bardağı haşlanmış nohut, şart değil

Terbiyesi için;

  • 1.5 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 bardak soğuk su

Tarif: 1 çay bardağı pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın.Üzerine 3 su bardağı soğuk su ekleyip haşlayın. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edin ve biraz ılımaya bırakın. Bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için büyük bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve unu alıp azar azar su ilave ederek akışkan bir kıvam elde edin. Ilıyan pirinçli sudan 2 kepçe kadar alıp yoğurt karışımına ekleyin. Ocağın altını açıp karıştırarak 10 dakika kaynatın. İsterseniz haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz. Gerekirse kaynar su ilave edip kıvamını ayarlayın. En son tuzunu dökün. Sos tavanıda 2 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru nane ilave edip kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.  Çorba hazır...

FIRINDA TAVUK ÇÖP ŞİŞ

Gerekli malzemeler;

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Tarif: Kuşbaşı doğradığınız tavukları büyük bir karıştırma kabına alın. Salça, sarımsak, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve baharatları ilave edip bir güzel karıştırın. Kapağını kapatıp en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.  Daha sonra çöp şişlere domates, biber, soğan, tavuk şeklinde dizip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. 

DOMATESLİ BİBERLİ BULGUR PİLAVI

Gerekli malzemeler;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • 1 su bardağı domates sosu ya da rendelenmiş 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su (Varsa bir kısmını et suyu kullanın daha lezzetli olur)

Tarif: Öncelikle tencereye sıvı yağı alın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları, yeşil biberi, kırmızı biberi ekleyip kavurun. Terayağını ilave edip 2 dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyin. Sos kavrulunca salçayı ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Bulguru da ekleyip 2 dakika daha kavurun. Pilavın suyunu da ayarladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra 15 dakika dinlendirip servis edin.

KADAYIFLI TAVUK GÖGSÜ

Gerekli Malzemeler;

  • 400 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yeme kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz ya da fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 150 gr tereyağı
  • 1 paket 200 ml sıvı krema

Tarif:  Kadayıfları güzelce doğrayın. İsterseniz kolay kırılması için 1 saat buzlukta bekletebilirsiniz, taze daha kolay doğranıyor. Vaktiniz yoksa sorun değil. Büyük bir tencerede tereyağını eritin, ince ince doğranmış kadayıfları ilave edip kavurun. Bu aşama biraz zorlu dikkat edin yanmasın. Az biraz sabır... Ocaktan altıktan sonra içine tarçını ve cevizi ekleyip kenara alın. Bu arada muhallebiyi pişirmeye başlayın.Tencereye tereyağını alıp eritin. Unu ilave edip kavurun. Unun kokusu gitmesi lazım. Topaklanmaması için azar azar sütü ilave edin. En son şekeri de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca kremayı ekleyip mikserle 10 dakika çırpın. Damla sakızı seviyorsanız damla sakızı da çok yakışıyor. En son aşamaya geldik. Büyük borcam kullanacağız. Kadayıfın yarısını borcama yayın. Üzerine ılıyan muhallebiyi dökün. En son kalan kadayıfı yerleştirip üzerini kapatmadan dolapta bir saat bekletin. Tatlı da hazır

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bugün İftara Ne Pişirsem Diyenlere Günün Menüsü Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Bulgurlu Tavuk Kapama Cacık Sakızlı Muhallebi
İftar Menüsü: Çeşmi Nigar Çorbası, Tavuk Tandır Kebap, Garnitürlü Pirinç Pilavı, İrmik Helvası
İftar Menüsü: Etli Mantarlı Güveç, Pirinç Pilavı, Yoğurt, Şerbetsiz Pudra Şekerli Saç Arası

Yemek Tarifleri Haberleri