HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 3 yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt veya süt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Ispanaklı iç harcını tarife göre hazırlayın.
Ispanaklı börek harcı nasıl hazırlanır?
HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI KOL BÖREĞİNİN YAPILIŞI
- Sos malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Yufkanın birini tezgahın üzerine serin.
- Üzerine hazırladığınız sosu her yerine değecek şekilde sürün. (Yaklaşık 5 yemek kaşığı kadar sos yeterli geliyor)
- Yufkayı ikiye katlayın. (Yarım ay şeklinde)
- Hazırladığınız ıspanaklı harcı ince uzun şerit halinde yayın.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın tepsiye yerleştirin.
- Eğer sosunuz kaldıysa sosun içerisine bir yumurta sarısını ekleyip çırpın. Eğer sosunuz kalmadıysa sadece 1 yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün.
- Susam, çörekotu serpip önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Ortalama 35-40 dakika)
- Mutfak bezini suyun altında ıslatıp sıkın ve fırından çıkan böreklerin üzerini hemen örtün.
- Enfes böreğiniz hazır.
- Afiyet olsun.