PATATESLİ KOL BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER
- 2 adet yufka
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım kabartma tozu
İç harcı için;
- 2 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 orta boy soğan
- 1-2 dal maydanoz
Üstü için;
- 1 yumurta sarısı
Not: Malzemelerle toplam 24 adet börek çıkmaktadır.
PATATESLİ KOL BÖREĞİNİN YAPILIŞI
- Öncelikle iç harcını hazırlayın. Bunun için tavada zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanları hafif soteleyin.
- Salçayı ilave edip biraz kavurun.
- Rendelediğiniz haşlanmış patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
Baharatını ve tuzunu ekleyin. - Soğumaya bırakın.
- Soğuyunca ince kıyılmış maydanozu ekleyin. İç harcınız hazır.
- Küçük bir kasede sos malzemeleri güzelce harmanlayın.
- Yufkayı tezgaha serin.
- Her tarafına eşit bişekilde sostan sürün.
- Yufkayı önce 4'e, sonra her bir parçayı da 3'e olmak üzere 12 parçaya bölün.
- Hazırladığınız iç harçtan en uç kısma koyun. Kenarlardan kapatıp rulo halinde sarın.
- Diğer parçalar içinde aynı işlemi tekrarlayın.
- Sardığınız yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu/susam serpin. (Eğer sostan kaldıysa içine yumurta sarısı kırın ve karıştırıp bu sosu sürün)
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
Öneri
İsterseniz börekleri sarıp buzluğa koyabilir, istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.