KREP PASTANIN KREP'İ İÇİN MALZEMELER
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı soğuk su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
KREP PASTANIN KREMASI İÇİN MALZEMELER
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolu dolu un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı kakao
Not: Eğer krema yapacak kadar zamanınız yoksa arasına sürülebilir çikolata sürüp üzerini de kakaolu veya sade krem şanti ile kaplayabilirsiniz.
ÖNCELİKLE KREPLERİ HAZIRLAYALIM
- Yumurtaları derin bir kaba alın, mikser yardımıyla güzelce çırpın. Daha sonra yoğurdu ve sıvı yağı da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha akışkan kıvamda olacak şekilde hamur elde edin.
- Krep tavanız varsa işiniz daha kolay olur. Eğer yoksa da üzülmeyin. Teflon tavada işinizi görecektir. İlk krepi yaparken çok az tereyağı ile tavayı yağlayın. Hazırladığınız krep harcından çorba kepçesi kadar doldurup ısınan tavaya dökün. (Dikkat edin terayağı yanmadan dökmelisiniz, tavanın hafif ısınması yeterli). 1 kepçe hamurun tavanın tüm zeminine yayılması için tavayı sallayın. Bu sayede hamur ince bir tabaka halinde tavanın tabanına yayılacaktır. Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü pişirin. Servis tabağına alıp dahayumuşak olması için hafif tereyağlayabilirsiniz, bu tamamen isteğe bağlı.
- Diğer aşamalarda tavayı yağlamayın. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
KREP PASTANIN KREMASI HAZIRLAYALIM
- Tencereye süt, un ve şekeri ekleyip sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Mikserle 1 dakika çırpın.
- Kabuklanmaması için ara ara karıştırın
- Krema ılıyınca toz krem şanti ekleyip 5 dakika mikserle yüksek devirde pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Enfes kremanız hazır!
SIRA GELDİ GÖRSEL ŞÖLENİ OLUŞTURMAYA
- İlk krepi, düz bir servis tabağına alın. Arasına soğuyan pürüzsüz kremadan sürüp güzelce yayın.
- Her bir krep için aynı işlemi tekrarlayın.
- Dilerseniz aralarına 2-3 katta bir muz dilimleri koyabilirsiniz daha da lezzetli olur.
- Tüm krepler bitince pastanın yanlarına ve üstüne de kremadan sürün.
- Muz, çilek, antep fıstığı, file fındık, hindistan cevizi gibi malzemelerle dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Pastanız servise hazır. Afiyet olsun.