Bugün sizlere oldukça pratik ve lezzetli bir kabak tatlısı tarifi vereceğiz. Kış tatlısı denilince akla ilk gelen lezzetlerden olan kabak tatlısı genelde tencerede yapılır. Fırın poşetinde pişmiş hali ise kesinlikle daha zahmetsiz. Poşete yerleştirirken çok fazla üst üste gelmemesine dikkat etmek gerekiyor. Tek sıra halinde yerleştince kısa sürede tam istenilen kıvamda pişiyor merak etmeyin. Zamanınız varsa 1 gün önceden bekletin, yoksa da 1 saat bekletip hemen fırınlayabilirsiniz.
Fırın poşetinde kabak tatlısı tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1,5 kilo kabak
- 2 su bardağı şeker
- 2 adet fırın poşeti
Fırın poşetinde kabak tatlısı tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Kabakların kabuğunu soyun ve güzelce yıkayın. Çok küçültmeden iri iri doğrayın.
✔️ Fırın poşetinlerini fırın tepsisine yerleştirip kabakları poşetlere paylaştırın. Üzerlerine eşit bir şekilde şekerleri paylaştırın.
✔️ Poşeti sallayarak şekerin her tarafa geçmesini sağlayın.
✔️ Poşetleri kutunun içinde çıkan klipsle kapatın.
✔️ Bıçakla ya da kürdanla bir kaç yerinden delikler açın.
✔️ Zamanınız varsa akşamdan hazırlayıp oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Yoksa da 1 saat dinlendirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
✔️ Pişen kabakları poşetinden çıkarıp servis tabağına dizin. Suyunu da kabakların üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra üzerine dilerseniz ceviz ve tahinle servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Seval Mutfakta / Derleme: Sağlıkhaberciniz