EL AÇMASI TADINDA KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER
- 2 adet yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- 250 gr orta yağlı kıyma (Başka yağ kullanmayacağımız için yağsız almayın
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri içi;
- 1 yumurta sarısı
EL AÇMASI TADINDA KIYMALI BOHÇA BÖREĞİNİN HAZIRLANIŞI
- Öncelikle iç harcını hazırlayın. ( https://saglikhaberciniz.com.tr/yemek-tarifleri/pratik-tarifler-kiymali-borek-ici-nasil-hazirlanir-1257h adresinde detaylı anlatılmıştır Ölçüleri yarıya indirip yapabilirsiniz.)
- Sosu için gerekli malzemeleri bi kaseye koyup güzelce çırpın.
- Yufkayı tezgaha serin.
- Hazırladığınız sostan gezdirin
- Karşılıklı iki kenarı ortaya doğru katlayın. Tekrar sostan dökün
- Diğer karşılıklı uçları da ortada birleştirin. Tekrar sostan dökün.
- Kare bir şekil oluşacak. Katladığınız yufkayı 4 e bölün.
- Orta kısımlarına kıymalı harçtan koyup bohça gibi sarın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın.
- Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürün.
- İsteğe bağlı susam, çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 30 dakika pişirin. (Fırınınıza göre süre değişebilir, kontrol edin)
- Fırından çıkınca temiz bir mutfak örtüsünü üzerine örtün.
- 5-10 dakika dinlenince sıcak sıcak servis edin.
Öneri
Ölçülerden 8 adet börek çıkmaktadır. Fazla kişiyseniz malzemeleri artırarak yapınız.
Akşamdan yapıp, misafir geleceği zaman pişirebilirsiniz.
Dilerseniz pişirmeden buzluğa atabilir, istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp 10 dakika sonra yumurtasını sürüp fırınlayabilirsiniz.