Garanti Yiyenler El Açması Sanacak! Yediğiniz En Lezzetli Börek Olmaya Aday Kıymalı Bohça Böreği Tarifi

Bu börek favoriniz olacak... İster kahvaltıya, ister 5 çayına, ister akşam yemeğine yapın. Üstelik yapımı da bir o kadar kolay. Önceden hazırlayıp misafiriniz geleceği zaman da pişirebilirsiniz. Haydin mutfağa, kıymalı bohça börek yapma zamanı!

EL AÇMASI TADINDA KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 250 gr orta yağlı kıyma (Başka yağ kullanmayacağımız için yağsız almayın
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri içi;

  • 1 yumurta sarısı

EL  AÇMASI TADINDA KIYMALI BOHÇA BÖREĞİNİN HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle iç harcını hazırlayın. ( https://saglikhaberciniz.com.tr/yemek-tarifleri/pratik-tarifler-kiymali-borek-ici-nasil-hazirlanir-1257h  adresinde  detaylı anlatılmıştır Ölçüleri yarıya indirip yapabilirsiniz.)
  • Sosu için gerekli malzemeleri bi kaseye koyup güzelce çırpın.
  • Yufkayı tezgaha serin.
  • Hazırladığınız sostan gezdirin
  • Karşılıklı iki kenarı ortaya doğru katlayın. Tekrar sostan dökün
  • Diğer karşılıklı uçları da ortada birleştirin. Tekrar sostan dökün.
  • Kare bir şekil oluşacak. Katladığınız yufkayı 4 e bölün.
  • Orta kısımlarına kıymalı harçtan koyup bohça gibi sarın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın.
  • Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürün.
  • İsteğe bağlı susam, çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 30 dakika pişirin. (Fırınınıza göre süre değişebilir, kontrol edin)
  • Fırından çıkınca temiz bir mutfak örtüsünü üzerine örtün.
  • 5-10 dakika dinlenince sıcak sıcak servis edin.

Öneri

Ölçülerden 8 adet börek çıkmaktadır. Fazla kişiyseniz malzemeleri artırarak yapınız.

Akşamdan yapıp, misafir geleceği zaman pişirebilirsiniz. 

Dilerseniz pişirmeden buzluğa atabilir, istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp 10 dakika sonra yumurtasını sürüp fırınlayabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Tatar böreği kirde tarifi ve püf noktaları
Sırrı Sosunda Saklı Patatesli Çıtır Börek

Yemek Tarifleri Haberleri