Bugün ne pişirsem diyenlere enfes bir lezzet! Fırında patatesli hamsi tarifi

Hamsinin en az kızartması kadar lezzetli bir tarifimiz var.Bir kere yapınca hep yapmak isteyeceksiniz! Kızartması gibi yağlı olmayan bu tarif, hem hafif ve lezzetli hem daha sağlıklı... Buyrun fırında patatesli hamsi tarifi

FIRINDA PATATETESLİ HAMSİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kg hamsi
  • 2 adet patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

FIRINDA PATATETESLİ HAMSİ'NİN YAPILIŞI

  1. Hamsileri güzelce ayıklayın ve süzmeye bırakın.
  2. Sıvıyağ, tuz, pulbiber ile patatesleri harmanlayın ve tepsiye yerleştirin.
  3. Hamsileri tuzlayın ve patateslerin üzerine dizin.
  4. Halka halka doğradığınız soğanları yerleştirin. 
  5. Defne yaprağını da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Öneri

Yanına turp, limon ve soğan piyazı ile harika bir menü hazırlayabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Balık kokusu nasıl çıkar? Balık pişirdikten sonra oluşan koku için ne yapabiliriz?
Tam bir şifa deposu olan balığı tüketmek için birçok sebebiniz var! Hangi balık neye iyi gelir?
Taze balık nasıl anlaşılır, İşte 5 adımda kolayca taze balık seçmeniz için ipuçları

Yemek Tarifleri Haberleri