FIRINDA PATATETESLİ HAMSİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kg hamsi
- 2 adet patates
- 2 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
FIRINDA PATATETESLİ HAMSİ'NİN YAPILIŞI
- Hamsileri güzelce ayıklayın ve süzmeye bırakın.
- Sıvıyağ, tuz, pulbiber ile patatesleri harmanlayın ve tepsiye yerleştirin.
- Hamsileri tuzlayın ve patateslerin üzerine dizin.
- Halka halka doğradığınız soğanları yerleştirin.
- Defne yaprağını da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Öneri
Yanına turp, limon ve soğan piyazı ile harika bir menü hazırlayabilirsiniz.