FIRINDA PATATETESLİ HAMSİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kg hamsi
 - 2 adet patates
 - 2 adet defne yaprağı
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
FIRINDA PATATETESLİ HAMSİ'NİN YAPILIŞI
- Hamsileri güzelce ayıklayın ve süzmeye bırakın.
 - Sıvıyağ, tuz, pulbiber ile patatesleri harmanlayın ve tepsiye yerleştirin.
 - Hamsileri tuzlayın ve patateslerin üzerine dizin.
 - Halka halka doğradığınız soğanları yerleştirin. 
 - Defne yaprağını da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
 
Öneri
Yanına turp, limon ve soğan piyazı ile harika bir menü hazırlayabilirsiniz.