Balık kokusu nasıl çıkar? Balık pişirdikten sonra oluşan koku için ne yapabiliriz?
Uzmanlar sağlıklı yaşam için haftada iki kez balık tüketilmesini öneriyor.
Her ne kadar lezzetli ve sağlığa yararlı olsa da balık pişirdikten sonra oluşan koku çoğumuz için kabus olabiliyor.
Hatta sırf bu nedenden dolayı pek çok kişi balığı evde pişirmek bile istemiyor.
Peki ne yapalım? Evde balık yemeyelim mi? Tabiki de hayır:)
Sizler için balık kokusunu giderecek yöntemleri araştırdık.
Balık Kokusu Evden Nasıl Çıkar?
- Balığı pişirmeye başladığınızda aspiratörü mutlaka çalıştırın.
- Balık yapmaya başlamadan önce mutfağın bir köşesine kokulu mum yerleştirin.
- Balık yapmaya başladığınızda başka küçük bir tencerede sirkeli su kaynatın.
- Ya da 2 su bardağı kaynar suyun içine 1 adet kabuk tarçın ve 4 adet karanfil atarak balık kızarana kadar ocakta kaynatın.
- Balık pişirdikten sonra bulaşıkları vakit kaybetmeden yıkayın.
- Eğer balığı fırında pişiriyorsanız defne yaprağı yerleştirin.
- Eğer kızartma yapmışsanız yağın içine bir kaç dal maydonoz ilave edin.
- Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağa yakın bir yere yerleştirin. Karbonatlı su kokuyu emecektir. Aynı suyla balık tavanızı da yıkayıp kokulardan kurtulabilirsiniz.
Elinizde Balık Kokusu Nasıl Çıkar?
Limon
Ellerinizi limon suyu ile ovalayın. Bunun için limonu ikiye bölün ve elinizle ovalayın. Ardından sabunlayıp su ile yıkayın.
Sirke
Elinizi sirke ile ovalamak balık kokusunu girebilecek en etkili yöntemlerden biridir.
Metal Kaşık
Elinizi metal kaşıkla üç dört dakika ovalayın.
Tuz
El sabununa tuz ilave edip yıkayın.
Diş Macunu
Diş macunu ile elinizi ovalayıp güzelce yıkayın. Diş macunu balık kokusunu hafifletecektir.
Fırına SineN Balık Kokusu Nasıl Çıkar?
Sirkeli Su
Balık pişirdikten sonra fırınınızı vakit kaybetmeden temizleyin.Isıya dayanaklı bir kaba 1 bardak su ve 1 bardak sirkeyi karıştırıp ısıtılmış fırının içerisine yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika kadar (fırını çalıştırmadan) içerisinde bekletin.
Kabuk Tarçın
Fırını 5 dakika ısıtıp, 2 adet kabuk tarçını aliminyum folyoya sarın ve fırının içerisine yerleştirin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekletin. Tarçın balığın kokusunu emecektir.
Artık evinizde rahatça balık pişirebilirsiniz :)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.