Bugün İftara Ne Pişirsem Diyenlere Günün Menüsü Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Bulgurlu Tavuk Kapama Cacık Sakızlı Muhallebi

"İftara ne yapsam?" diye kara kara düşünmeyin diye işinizin kolaylaştıracak lezzetli bir menü hazırladık. Hem gözünüz hem mideniz doysun:) İşte size lezzet ötesi Lokanta Usulü Mercimek Çorbası, Bulgurlu Tavuk Kapama, içinizi serinletecek Cacık ve hafif bir Sakızlı Muhallebi tatlısı. Gelsin tarifler...

Çorba ile başlayalım.

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI 

Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardagi kırmızı mercimek 
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük boy patates 
  • 1 su bardağı et suyu 
  • 7 su bardağı su (Sıcak su kullanırsanız çorbanız daha kısa sürede hazır olur)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım limon 

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tarif: Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup kavurun. Patatesi rendeleyin ve soğana ekleyip kavurmaya devam edin. Bu arada mercimeği suda güzelce yıkayıp süzün ve patatese ekleyip 1-2 dk daha kavurun. Et suyunu, suyunu, baharatları ve tuzu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklünün buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısıp 7 dk pişirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ile kavurup servis esnasında gezdirin. 

BULGURLU TAVUK KAPAMA

Gerekli Malzemeler;

  • 5-6 adet tavuk baget (pirzola ile de olur)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2-3 tane domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • Tuz karabiber ve kuru nane
  • Süslemek için 1 adet domates, 1 adet biber

Tarif: Tavuklarını düdüklü tencereye koyun, Üzerini gececek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip düdüklünün buharı çıkınca 15 dakika pişirin. Daha sonra suyunu süzüp (bunu pilavda kullanacağız) pişen tabakları zedelemeden bir tabağa alın. Tencereye sıvı yağı koyun, yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi de ekleyip soteleyin. Ardından salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Küp küp doğradığınız domatesleri ve bulguru da ekleyin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. En son buzluktaki nohutunuzdan bir miktar koyun.Bulguru da ilave edip 5 dakika kısık ateşte kavurun. ve ocağın altını kapatın. Yuvarlak borcama hazırladığınız bulgurlu karışımı yayın. Aralara haşladığınız tavukları yerleştirin, derileri üste gelsin. Tavukların nar gibi kızarması için küçük bir kasede 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla tavukların üzerine sürün En son 3,5 su bardağı tavuk suyunu dökün. Süslemek için iri doğradığınız domates ve biber kullanabilirsiniz. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında pilav suyunu çekene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerini bir tepsiyle kapatın. Yarım saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Cacık

Gerekli Malzemeler;

  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı soğuk su (Yoğurdun kıvamına göre artırabilirsiniz)
  • 1 adet salatalık
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

Servisi için;

  • 1 yemek kaşığızeytinyağı , 1 çay kaşığı kuru nane

Tarif:  Öncelikle yoğurtu su ile ezin. Yoğun akışkan bir kıvam almasını sağlayın. Ezilmiş sarımsağı , minik küp küp doğradığınız salatalığı, tuzunu ilave edin. Servis tabağına aldıktan sonra zeytinyağını ve nanesini ilave edin

SAKIZLI MUHALLEBİ

Gerekli Malzemeler;

  • 100 gr tuzsuz tereyağı
  • 2.5 türk kahvesi fincanı un
  • 2.5 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 litre soğuk süt
  • 1 adet damla sakızı

Tarif: Tereyağını ocağa alıp erimeye bırakın. Erimeye başlayınca unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Başından ayrılmayın. Un güzelce kavrulunca azar azar un ilave ederek bir taraftan da karıştırarak topaklanmamasını sağlayın. Şekeri de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dk yeterli oluyor. Pişen muhallebiyi başka bir kaba alın, üzerine 1 adet damla sakızını koyup mikser yarımıyla 10 dakika çırpın. Sudan geçirdiğiniz büyük borcama muhallebebiyi koyun. Dilerseniz kakaolu bisküviyi robottan geçirip dökebilirsiniz. Çikolata sosu da pişirip dökebilirsiniz o da efsane olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İftar Menüsü: Köfteli Yoğurt Çorbası, Tavuk Dünyası Kekiklim ve Triliçe Tatlısı Tarifi
İftar Menüsü: Çeşmi Nigar Çorbası, Tavuk Tandır Kebap, Garnitürlü Pirinç Pilavı, İrmik Helvası
İftar Menüsü: Etli Mantarlı Güveç, Pirinç Pilavı, Yoğurt, Şerbetsiz Pudra Şekerli Saç Arası

Yemek Tarifleri Haberleri