KARNABAHAR KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER
- 1 küçük karnabahar
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- kızartmak için 1 kahve fincanı sıvı yağ
Not: Karnabaharınız büyükse, miktarları eşit oranda artırarabilirsiniz.
KARNABAHAR KIZARTMASININ YAPILIŞI
- Karnabaharı çiçeklerinden ayırın. Yıkayıp
- Eğer buhar aparatınız varsa vitaminini koruyarak daha lezzetli karnabahar elde edersiniz. Derin bir tencereye buhar aparatını koyup yıkadığınız karnabaharları yerleştirin.
- 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra 10 hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. (Çok yumuşamasın)
- Süzüp soğumaya bırakın.
- Bu arada bir kabta süt, yumurta ve unu çırpın. Çay kaşığının ucuyla tuz ilave edin.
- Haşlayıp süzdüğünüz karnabaharları bu karışıma batırılıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. (Yaklaşık 10 dakikada kızarıyor)
- Kızaran karnabaharları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın.
- Kızarmış karnabaharları servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
- Üzerine pul biber çok yakışır.
- Sıcak sıcak yiyin, şimdiden afiyet olsun.