KİVİ
Araştırmalar, kivi meyvesinin astım ve diğer solunum güçlüklerine karşı kayda değer bir koruyucu etkiye sahip olduğunu göstermiştir.
Yapılan araştırmalardan birinde, haftada 6 ile 7 porsiyon kivi ve diğer C vitamini açısından zengin yiyecekleri yiyen kişilerin hırıltılı solunum güçlüklerinin daha düşük olduğu görülmüştür.
Karşılaştırmalı çalışmalarda, bu yiyecekleri haftada sadece bir veya iki kez yiyen kişilerin bile ciddi oranda şikayetlerinin azaldığı gözlemlenmiştir.
BUNUNLA BİRLİKTE ASTIM HASTASI İSENİZ;
- Günlük tuz tüketiminizi sınırlandırın.
- Paketli gıdalardan uzak durun. Katkı maddeleri astım ataklarınızı tetikleyebilir. Astım hastasıysanız özellikle hardal, salamura turşu, hazır meyve suları, mısır şurubu içeren besinleri hayatınızdan çıkarın.
- Her gün bir avuç ciğ ceviz yiyin.
- Kuru baklagilleri ve tam tahılları sofralarınızdan eksik etmeyin.
- Yüksek karbonhidrat ve şeker tüketiminden kaçının. Araştırmalara göre, küçük yaşlardan itibaren aşırı miktarda karbonhidratlı yiyeceklerin tüketilmesi ve kilo fazlalığı astım riskini artırıyor.
- Özellikle hamilelikte sigara içmeyin. Hamilelik döneminde sigara içen annelerin çocuklarında astım olma oranı 4 kat daha fazla! Unutmayın.