Elma sirkesinin bilmediğiniz faydaları! Evde elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma sirkesi bir çok hastalığa iyi gelen şifalı bir üründür. Bir çok hastalığın tedavisine yardımcı olmakla birlikte temizlik, dezenfektan gibi alanlarda da yaygın olarak kullanılır. Siz de evde kolayca elma sirkesi yapabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla elma sirkesi yapımı ve elma sirkesi hakkında bilmek istedikleriniz!

Elma sirkesinin faydaları nelerdir?

  • Vücudun toksinlerden arınmasını sağlar
  • Çok iyi bir dezenfektandır.
  • Tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur.
  • Gargara yapılarak ağız kokusunu giderir.
  • Boğaz ağrısını hafifletir.
  • Enfeksiyon tedavisinde yardımcı olur.
  • Kan şekerini düşürürerek diyabetle savaşır.
  • Yüksek ateşte ateşi düşürmek için yardımcı olur.
  • Cilt bakımında, sivilce ve akne tedavisinde kullanılır.
  • Temizlikte kullanılır.

Elma sirkesini nerelerde kullanabilirim?

  • Yemeklerde, salatalarda, turşularda,
  • Kurabiye yapımında,
  • Eti marinesinde,
  • Sebze ve meyveleri yemeden önce mikrobunu kırmak için,
  • Temizlikte,
  • Saç bakımında,
  • Zayıflamak için,
  • Ateş düşürücü olarak kullanabilirsiniz.

Elma sirkesi yapmadan önce bilmeniz gerekenler

  • Elma sırkesinde kırmızı tatlı elma tercih edin.
  • Elmaların kabuklarını soymayın
  • Meyvelerin çürük kısımlarını çıkarın.
  • Mutlaka cam kavanoz kullanın.
  • Sirke yapımı, fermente bir işlem olduğu için oluşması zaman alır.

Elma sirkesinin yapılışı

Malzemeler;

  • 2 kilo elma
  • 2 litre klorsuz su
  • 1 çay bardağı ev yapımı elma sirkesi
  • Yarım çay bardağı nohut

Yapılışı;

  1. Elmaları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayıp cam kavanoza doldurun.
  2. Nohut, sirke ve su ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Üzerine tülbent örtüp çok ışık almayan bi yere koyun. (oda sıcaklığında)
  4. Gün aşırı 21 gün tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Sonrasında karıştırmadan üzeri tülbentle örtülü durması gerekiyor.
  6. Üzerinde beyaz bi katman olan sirke anası oluşacaktır. Zaman geçtikçe bu tabaka büyüyüp kalınlaşacaktır. Bu şekilde 40 gün bekleyin.
  7. 40 gün sonra elmaları ve sirke anasını süzüp cam bi şişeye alın.
  8. Bu şekilde de 30 gün bekleyin. (Sirke durdukça daha da kaliteli olur unutmayın)
  9. Artık sirkeniz kullanıma hazırdır.

Not: Sirke anasını, cam bi kavanozda saklayıp bi sonraki sirke yapımında maya olarak kullanabilirsiniz.

Elma Sirkesi Nasıl Saklanmalı?

Güneş almayan, karanlık bir ortamda daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Temizlik için kullanacağınız sirkeyi plastik şişelere koyabilirsiniz ama yemeklerde kullanmak istediğiniz kısmını mutlaka cam şişeye koyun. Sirke asitli bir sıvı olduğu için kesinlikle metal veya teflon tarzı kaplarda saklanmaz.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kalp Damarlarını Açan, Kalp Yetmezliğine İyi Gelen, Bol Şifalı 2 Farklı Alıç Sirkesi Tarifi
Klinik Araştırmalara Göre Elma Sirkesinin 6 Şaşırtıcı Faydası
Osmanlı mutfağından Sirkencübin şerbeti tarifi, Nam-ı değer Mevlevi içeceği

Alternatif Tıp Haberleri