Klinik Araştırmalara Göre Elma Sirkesinin 6 Şaşırtıcı Faydası

Klinik Araştırmalara Göre Elma Sirkesinin 6 Şaşırtıcı Faydası
Elma sirkesini son yıllarda sıkça kullanılıyor. Sağlıktan temizliğe pek çok alanda faydası uzmanlar tarafından sıkça dile getirilen elma sirkesi üzerine yapılan araştırmalar ne diyor? İşte elma sirkesinin 6 şaşırtıcı faydası

Salata soslarına, turşulara ve soslara aroma veren elma sirkesi aynı zamanda pek çok alternatif tıp uzmanının da sıkça önerdiği gibi doğal bir iksir. Peki elma sirkesi gerçekten söylenildiği gibi faydalı mı? Bu konuyla ilgili bilimsel araştırmaları derleyerek konuyu ele alan Everyday Health sitesi elma sirkesinin sağlığımız için kanıtlanmış faydalarını açıkladı. İşte o 6 fayda;

1.Cildinizi Temizler

Elma sirkesi cildin PH seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda sivilce lekelerinin kurumasını sağlar. Yüzünüzü yıkadıktan sonra seyreltilmiş elma sirkesini yüzünüze hafif sürün. Journal of the American Academy of Dermatology'de yayınlanan araştırmaya göre, sirkeyi önce seyreltmek önemlidir, çünkü cilde tam güçle uygulanırsa büyük tahrişe, hatta yanıklara neden olabilecek doğal asitler içerir .

2. Kilo Vermenizi Sağlar

Journal of Functional Foods'un Nisan 2018 sayısında yayınlanan makaleye göre, öğlen ve akşam yemeklerinde suda seyreltilmiş 2 yemek kaşığı elma sirkesi içen kişilerin iştahlarının azaldı ve 12 hafta boyunca 8,8 kilo verdi.

3. Kan Şekerini Dengeler

Tip 2 diyabetli yetişkinlerle ilgili küçük bir araştırma, yatmadan önce "2 yemek kaşığı su içtikten sonra" proteinli bir atıştırmalık ile suda seyreltilmiş 2 yemek kaşığı elma sirkesini içen katılımcıların, ertesi sabah aynı katılımcılara göre daha düşük kan şekeri seviyelerine sahip olduğunu gösterdi.

4. Kötü Nefesi Uzaklaştırır

Elma sirkesi asidik ve mineral içeriğinden dolayı kötü nefesi yok eder. Dişlerinizi fırçalamak için yarım yemek kaşığı elma sirkesi ile bir yemek kaşığı karbonatı karıştırıp kullanabilirsiniz. Bu uygulama diş minesini sağlam tutarken bakterileri uzaklaştıracaktır.

5. Ayak Mantarına Yardımcı Olabilir

Etkinliğini destekleyecek hiçbir klinik çalışma olmamasına rağmen, halk arasında elma sirkesi, ayak tırnağının rengini bozan ve kalınlaştıran ayak mantarı tedavisinde uzun süredir yaygın olarak kullanılıyor. Bunun için, mantar olan ayak parmağınızı günde iki kez 1 ölçü sirke 1 ölçü su şeklinde seyreltilmiş suda 30 dk bekletip iyice kurulayın.

6. Kepeği Azaltır

Uzmanlar, elma sirkesinin kepek ve kaşıntılı saç derisi tedavisinde faydalı olduğunu, aynı zamanda saçları hızlı uzattığını söylüyor. Kepekten kurtulmak için, haftada 2-3 kez her şampuanlamanın ardından 3 bardak soğuk suya 2 bardağı elma sirkesini karıştırıp saçınızı bununla durulayın. Ayrıca, saçınızı şampuanlamadan önce saçınıza doğrudan 3 yemek kaşığı sirke uygulayarak saç derinize masaj yapın en az 5 dakika bekletin.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler