Karaciğerin yağlanmasına neden olduğu kanıtlanan bu içecekten uzak durun

Karaciğerin yağlanmasına neden olduğu kanıtlanan bu içecekten uzak durun
Karaciğer rahatsızlıkları yaşayan insan sayısı günümüzde hızla artıyor. Peki karaciğerimize en çok zarar veren içeçeklerin sadece alkollü içecekler olmadığını biliyor musunuz?

Karaciğer bittiği zaman hayat biter diye boşuna denilmiyor. Karaciğer belkide vücudumuzun en önemli organlarından. Zaman zaman kullanılan bazı ilaçlar karaciğere hasar verebildiği gibi bazı yiyecek ve içeceklerde karaciğerimize zarar verebiliyor.

Sağlık Haberciniz olarak sağlıklı bilgiler ve öneriler aktarmaya devam ediyoruz. O nedenle bir çok uzman tarafından da doğrulanmış bu bilgi sizleri üzebilir. Zira en çok ülkemizde tüketilen bir içecek türünden söz edeceğiz.

ABD'de bulunan Tufts Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, günde iki kutu asitli içecek tüketmenin karaciğer yağlanması riskini arttırdığını belirtti. 

2 bin 634 orta yaşlı erkek ve kadın arasında gerçekleştirilen testlerde, katılımcılara günde ne kadar şekerli ya da asitli içecek tükettikleri soruldu. Daha sonra bilgisayarlı tomografi (CT) görüntüleme yöntemiyle katılımcıların karaciğerleri incelendi. Yapılan incelemelere göre asitli içecek tüketen insanlarda karaciger yağlanması daha çok görüldü.

Karaciğer yağlanmasının belirtileri ise şunlar

  • Halsizlik ve enerji düşüklüğü
  • Göğüs ve karın bölgesinde ağrı
  • Çabuk yorulma
  • İştahsızlık
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Sarılık.

Sizde de uzun süre bu belirtiler devam ediyorsa doktora gitmenizde fayda var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler