En fazla tükettiğimiz bu 11 yiyecek aslında çok zararlı!

En fazla tükettiğimiz bu 11 yiyecek aslında çok zararlı!
Uzmanlar tarafından zararlı olduğu kanıtlanmış ama en çok tüketilen 11 yiyecek

Bu listedeki yiyecekleri severek tüketiyor olabilirsiniz ama her biri sağlığımıza zarar veriyor!

1. Şeker ve şeker ürünleri: Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere sebep olur. Ayrıca hafızayı da zayıflattığı tespit edilmiştir.Öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da ifade edilmektedir. Bu sebeple şekerden uzak durmak gerekir. 

2. Fast Food: Yakın zamanda Montreal Üniversitesi´nde yapılan bir araştırma fast food ürünlerinin beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmaktadır.

3. Kızarmış yiyecekler: Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler. 

4. İşlenmiş veya önceden pişirilmiş gıdalar: Tıpkı kızarmış gıdalar gibi işlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir. Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar. İleriki yaşlarda Alzheimer´a neden olur. 

5. Çok tuzlu gıdalar: Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyum beyne de zararlıdır ve düşünme yeteneğini zayıflatır. Zekayı da gerilettiği ispat edilmiştir 

6. Tahıllar Tahıllar: Hemen hemen hepsi beyin fonksiyonlarına zarar verir. Ancak bunun tek istisnası yüzde 100 tam kepekli tahıllardır. Yani tam tahıllar. Eğer çok tahıl tüketirseniz bu hızlı yaşlanmanıza da yol açacaktır. 

7. İşlenmiş proteinler Proteinler kas yapıcıdır. Ancak sosis, salam, sucuk ve benzeri gıdalar gibi işlenmiş proteinlerden uzak durulmalıdır. Doğal proteinler sinir sistemini yapılandırırken, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder. 

8. Trans yağlar: Kesinlikle her türlü trans yağdan uzak durulmalıdır. Trans yağlar bir çok ciddi soruna yol açar. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinenidir. Az bilinen ise beyne de oldukça zarar verdiğidir. Refleksleri öldürür, beyin işlevinin kalitesini düşürür.

9. Yapay tatlandırıcılar: İnsanlar zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanırlar. Bunların daha az kalori içerdiği doğru olsa da faydasından çok zararı vardır. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar. 

10. Nikotin: Nikotinin zararları saymakla bitmez. Beyinle ilgili olanına gelince... Vücudunuzun en önemli organı olan beyninize kan gitmesini engeller... Kan gitmezse oksijen de gitmez.. Bu da beyninizin yavaş yavaş ölmesine yol açar. 

11- Patates cipsinde kanser riski
Ege Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada, palm yağında yer alan 3-MCPD olarak nitelendirilen kanserojen maddenin patates cipslerinde fazla miktarda olduğu tespit edildi. Buna araştırmaya göre, çocukların tükettiği cipslerin bazılarından 2 paket yemek, AB Gıda Güvenliği Kurumu’nun belirlediği maksimum tolere edilebilir dozun aşılmasına neden oluyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler