Zayıflamayı Kafasına Koyanlara 7 Günde 3 Kilo Verdiren Diyet Listesi
Son yıllarda daha çok hareketsiz kaldığımız aşikar. Tabiki bu durum malesef bizlere kilo olarak geri döndü.1 Haftada 3 kilo vererek moralinizi yerine getirip kilo vermeye ne dersiniz?
Kilo vermeye karar verdiyseniz 3 hususu atlamamanız gerekiyor.
⚠️Öncelikle her gün 45 dakika yürümeniz gerekiyor.
Kahvaltıdan hemen sonra yürüyebilirsiniz. Bu şekilde daha enerjik güne devam edersiniz. Öğle saatlerinde yürümek isterseniz öğle yemeğinden 1 saat önce yürüyebilirsiniz. Akşam yürümek isterseniz 18:00-22:00 arasını seçebilirsiniz. Bu durumda da 17:00 gibi yemeğinizi yiyin.
⚠️Tabiki su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.
⚠️ Akşam geç saatlerde akşam yemeği yemeyin. Gece yatmadan en az 3 saat önce yemeğinizi yemiş olun.
Hazırsanız 1 haftalık diyet listesine geçelim.
PAZARTESİ / 1. GÜN
KAHVALTI: 200 ml yağsız süt ve şeker ilavesiz reçel / 30 gr tahıl gevreği ile 2 adet peksimet.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı)
ÖĞLE YEMEĞİ: 80 gr domatesli mısır spagetti; bir tabak ızgara sebze.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı)
AKŞAM YEMEĞİ: Bir tavada pişirilmiş 200 gr fileto balık, kereviz, çeri domates ve siyah zeytin, 2 haşlanmış patates
SALI / 2. GÜN
KAHVALTI: 200 ml yağsız süt ve şeker ilavesiz reçel / 30 gr tahıl gevreği ile 2 adet peksimet.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
ÖĞLE YEMEĞİ: 1 adet haşlanmış yumurta, 50 gr haşlanmış fasulye, yeşil salata, 2 dilim ekmek
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
AKŞAM YEMEĞİ: 150 ızgara dana eti; sebze; 2 dilim ekmek
ÇARŞAMBA / 3. GÜN
KAHVALTI: 200 ml yağsız süt ve şeker ilavesiz reçel / 30 gr tahıl gevreği ile 2 adet peksimet.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
ÖĞLE YEMEĞİ: Zerdeçal pilav; haşlanmış nohutla zenginleştirilmiş ızgara sebze, 50 gr ekmek.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
AKŞAM YEMEĞİ: 150 buharda pişirilmiş sebze; 2 dilim ekmek
PERŞEMBE / 4. GÜN
KAHVALTI: 200 ml yağsız süt ve şeker ilavesiz reçel / 30 gr tahıl gevreği ile 2 adet peksimet.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
ÖĞLE YEMEĞİ: 100 gr yağı alınmış ızgara et, karışık kızartma, 2 dilim ekmek
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
AKŞAM YEMEĞİ: 200 gr ızgara tavuk göğsü; isteğe göre sebzeler; 2 adet fırınlanmış patates.
CUMA / 5. GÜN
KAHVALTI: 200 ml yağsız süt ve şeker ilavesiz reçel / 30 gr tahıl gevreği ile 2 adet peksimet.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
ÖĞLE YEMEĞİ: Buharda pişmiş sebze ve yeşillikler
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
AKŞAM YEMEĞİ: 200 gr folyoda pişirilmiş çipura; isteğe göre sebze; 2 dilim ekmek
CUMARTESİ / 6. GÜN
KAHVALTI: 200 ml yağsız süt ve şeker ilavesiz reçel / 30 gr tahıl gevreği ile 2 adet peksimet.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
ÖĞLE YEMEĞİ: 1 adet haşlanmış yumurta ve 100 gr yağı süzülmüş ton balığı ile yeşil marul salatası; 1 dilim ekmek
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz. Badem. Fındık. Antep fıstığı. Çam fıstığı).
AKŞAM YEMEĞİ: margherita pizzası
PAZAR / 7. GÜN
KAHVALTI: 200 ml yağsız süt ve şeker ilavesiz reçel / 30 gr tahıl gevreği ile 2 adet peksimet.
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
ÖĞLE YEMEĞİ: 200 gr derisiz ızgara tavuk; buğulanmış karışık mevsim sebzeleri
ATIŞTIRMALIK: 1 adet meyve veya 40 gr karışık kuru meyve (ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı).
AKŞAM YEMEĞİ: 130 gr taze peynir; havuç, rezene, domates salatası; 30 gr ekmek
Kaynak: Style
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.