Yüzümüzde çıkan sivilceler neyin habercisi?

Yüzümüzde çıkan sivilceler neyin habercisi?
Yüzümüz, bedenimizin yansımasıdır. Yanaklarımız, burun kenarları, kaşlarımız, cenemiz ve bir bütün olarak baktığımızda yüzümüz çok şey anlatıyor. Dolaşım sistemimizin nasıl çalıştığı bile yüzümüzde görülebiliyor. Elbette bu bölgelerde oluşan sivilceler, yalnizca buz dağının görülen kısmı.... İnsanı bir bütün olarak ele alan Çin tıbbında yüzümüzdeki sivilcelerin bize anlatmak istediği çok şey var! Gelin hep birlikte inceleyelim...

Geleneksel Çin Tıbbı, hastalıkları bütüncül olarak ele alır. Binlerce yıldır uygulanan ve geliştirilen yöntemlerin tamamını kapsar. Kişiyi yalnızca fiziksel değil, zihinsel ve ruhsal olarak ele alarak tedavi etmeyi hedefleyen Geleneksel Çin Tıbbı; yüzümüzün her bir bölgesinin bir organı temsil ettiğini söyler.

Vücudumuzda oluşan sivilcelerin de her birinin, yalnızca yüzeyden değil, içeriden temsil ettiği organa bakılarak sebebinin bulunması gerektiğine dair bilgiler verir.

Peki nedir bu bölgeler ve temsil ettiği organlar? Birlikte inceleyelim.

ÇENE 

Yüzümüzün çene bölgesi; üreme organları ile ilişkilidir. Stres kaynaklı hormon dengesizlikleri, düzensiz adet döngüsü de çene bölgesinde sivilcelenmeye neden olur.

AĞIZ

Ağız bölgesi mide ve kalın bağırsağı temsil eder. Ağız kenarlarında oluşan sivilceler, fazla asitli ve soğuk gıdaların tüketilmesi sonucu, midenin fazla çalışmasıyla ortaya çıkar.

BURUN

Burun bölgesi kalbi temsil eder. Aynı zamanda burun ve üst dudak arasında ki boşlukta yine kalp organının meridyen noktası olarak bilinir. Burnun sağ ve sol kısmında oluşan sivilceler, kan dolaşımında ki olası bozukluğun, kolesterol ve tansiyonun problemlerinin de göstergesidir.

GÖZLER

Göz altlar,ı böbreklerin habercisidir. Şişlikler ve siyahlıklar, vücutta su tüketiminin az olduğunu gösteren başlıca nedenlerdendir. Bunun yanında stres ve uykusuzlukta etkili sebepler arasında yer alır.

YANAKLAR

Yanaklar, akciğerlerin temsil ettiği bölgelerdir. Bu bölgelerde oluşan sivilce ve kızarıklıklar, akciğerlerde kuruluğun işareti sayılır. Aynı zamanda üzüntü ve stres de yanaklarda sivilcelenmeye neden olur.

ALIN 

Alın bölgesi, kalın bağırsaktan haber verir. Sindirim sisteminiz düzenli çalışmıyorsa, sık sık kabızlık veya ishal yaşıyorsanız alın bölgenizde sivilcelenme daha çok görülür.

KAŞ

Kaş bölgesi, karaciğerimizin temsilcisidir. Karaciğerde biriken toksinler, kaşlarımızın üst kısmında sivilce oluşumuna sebebiyet verebilir. Olumsuz duygu durumlarımız, uzun süren hüzünlü ruh hâlimiz de karaciğerimizi etkiler. Bu durum ise; kaşlarımız ve çevresinde sivilce ,kızarıklık gibi cilt problemleri olarak ortaya çıkabilir.

Sonuç olarak;

Vücudumuzun adeta alarmı olan sivilcelerin tedavisi için alanında uzman hekim ve dermatologtan yardım alınız.

Stresten uzak bir yaşam, sağlıklı ve dengeli beslenme tarzı, sevdiğiniz insanlarla bir arada bulunmak, düzenli uyku, yeterli su tüketimi hem zihin hem beden sağlığımız için çok önemlidir.  öncelikle yaşam tarzınızı değiştirerek adım atabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler