Yumurtayı daha lezzetli hale getirmek için böyle pişirin
Özellikle yumurta yazın tüketilmez diye bir inanış hâkim. Ancak uzmanlar bu durumu kesinlikle doğru bulmuyorlar. Yumurtaya alerji duyuluyorsa bu durumun yazın da kışında aynı şekilde olacağını belirtiyorlar
Yumurta kahvaltılarda sahanda, omlet ve haşlanmış olarak tüketiliyor. Ancak uzmanlar bu pişirme yöntemlerinin hiç birini uygun ve sağlıklı bulmuyorlar.
Suya katılarak haşlanmış yumurta veya sahanda pişmiş yumurtanın içerisinde hiçbir besin değerinin kalmadığını belirtiyorlar.
Uzmanlar yumurtayı en doğru pişirme yönteminin buharda pişirmek olduğunu dile getiriyorlar. Eğer buharda pişirmek için gerekli olan aletiniz yoksa benmari usulü pişirin diye özellikle belirtiyorlar.
Uzmanlara göre bu şekilde pişen yumurta besin değerlerini kaybetmiyor. Buharda pişen yumurtanın süresi de maksimum 12 dk olmalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.