Yumurtayı Tekrar Isıtarak Yiyebilir miyiz? 

Yumurtayı Tekrar Isıtarak Yiyebilir miyiz? 
Yumurtalar, yemek tariflerindeki geniş kullanım alanı ve yüksek protein içeriği sayesinde  yaygın olarak tüketilen temel bir besindir. Peki bu kadar sık tükettiğimiz yumurtaları tekrar ısıtarak tüketebilir miyiz? Isıtırken nelere dikkat etmeliyiz?

Herhangi artan bir yiyeceği ısıtmak , yiyeceğin içeriğini, besin değerini ve dokusunu etkiyebilir. Araştırmalar, pişmiş sebzelerin, çiğ pişmemiş sebzelerle kıyaslandığında vitamin değerinin azaldığını göstermektedir.

Yumurtalara gelince, bazı araştırmalar pişmiş ve pişmemiş yumurtalar arasında bazı farklılar ortaya çıkarmakla birlikte tekrar ısıtılması ile ilgili araştırmalar hala eksik. Hepimizin bildiği gibi en belirgin etkisi tadındaki ve dokusundaki değişikliktir. Uzmanlara göre; uygun şartlarda saklanan yumurtalı yiyeceklerin daha sonra tavsiye edilen sıcaklıkta ısıtılması uygun görülmektedir.

Yumurtayı Tekrar Nasıl Isıtabiliriz?

Genel olarak, yeniden ısıtılmış yumurtalar ve yumurtalı yemekler, başlangıçta 71 ° C'ye kadar pişirildikleri ve uygun şekilde saklandıkları sürece güvenle yenebilir.

Çiğ yumurtalar, akıcı kıvamı yok olana kadar pişirilmelidir. Yumurtalar iyice pişirildikten sonra buzdolabında 4°C veya altında saklanarak 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Buzdolabında saklanan yumurtalar yenmeden önce 74° C sıcaklığa getirilerek tüketilebilir.

Yaygın olarak yumurtayı; yağda yumurta, omlet, haşlanmış yumurta vs gibi çeşitli şekillerde tüketiyoruz. Peki bunların ısıtılma işlemlerini nasıl yapmalıyız? 
 
•    Omlet: Tavaya tereyeği ekleyerek omleti koyun. 2-3 dk içerisinde ısıtın. 
•    Haşlanmış yumurta: Kaynamış suyun içine yumurtayı koyarak 2 dk ısıtın.
•    Sahanda Yumurta:  Önceden 30 saniye ısıtılmış tabağa yumurtayı koyarak 30 sn mikrodalgada ısıtın.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler