Yerken Dikkatli olun bu 8 yiyecek gıda zehirlenmesi riskini artırıyor

Yerken Dikkatli olun bu 8 yiyecek gıda zehirlenmesi riskini artırıyor
Pirincin gıda zehirlenmesine neden olabileceğini biliyor muydunuz? İşte gıda zehirlenmesi riskini artıran diğer besinler...

1. Yonca filizi
 
Çoğu insan, çok sağlıklı bir gıda olarak kabul gören yonca filizinin gıda zehirlenmesine yol açabilecek en olası yiyeceklerden biri olduğunun farkında değildir. Yonca filizi, mikrop ve salmonella taşımak için uygun olan yüksek nem içeriğinden dolayı tehlikelidir.

2. Üzümsü meyveler
 
Bu meyveler, sağlıklı, lezzetli ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır ama aynı zamanda pürüzlü yüzeyleri yüzünden kir, pestisit kalıntısı ve zararlı bakterileri bünyesinde barındırır. Ahududu, böğürtlen ve çileklerin besin değeri yüksektir ama yemeden önce iyice yıkanmalıdır.

3. Yumurta
 
Yumurta, gıda zehirlenmesine sebep olacak en tehlikeli besinlerden biri.  Yumurtadaki salmonella adı verilen bakteri, kabuklar oluşurken ürüyor. Bu yüzden en sevdiğiniz tarifte bile bulunsa çiğ yumurta kullanmak ve tüketmekten kaçınmalısınız.

4. Kıyma & tavuk
 
Köfte ya da barbekü soslu tavuğa bayılıyor olabilirsiniz ama kıyma ve tavuk, zehirlenmeye yol açabilecek besinler arasında listenin başında geliyor. Bu riski azaltmak için yapabileceğiniz şey ise, iyi piştiklerine emin olmak.

5. Şarküteri ürünleri
 
Buzdolabınızı şarküteri ürünleri ile doldurmayı seviyor musunuz? Öyleyse bu ürünlerin bakterilerle dolu olduğunu da bilmelisiniz. Özellikle de hamile kadınların salam, sucuk, yumuşak peynirler gibi bu tür ürünlerden kendini sakınması oldukça önemlidir.

6. Deniz mahsulleri
 
Çoğu insanın deniz mahsullerine karşı alerjisi vardır, üstelik alerjisi olmadığı halde hassas mideli insanlar da bu besinlerden kaçınmalıdır.

7. Pirinç
 
İlk defa duyuyor olabilirsiniz ama pirinç de gıda zehirlenmesine sebep olabilecek en riskli besinlerdendir, çünkü ısıya dayanıklı ve pişirildikten sonra bile yaşayan bakteriler içerir. Eğer pişirilen pilav oda sıcaklığında bırakılırsa bu bakteriler hızla büyür ve sizi hastalandırmak için göreve hazır olur.

8. Domates
 
Besin değeri yüksek ve antioksidanlarla dolu domatesler sizin için kesinlikle faydalıdır. Sadece yemeden önce çok iyi yıkandıklarına emin olmalısınız. Bir organik maketten bile almış olsanız, yüzeyleri yine de gıda zehirlenmesine sebep olacak bakteriler ve kirle doludur.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler