Yemeğin tadına bakmadan sakın onu kullanmayın!

Yemeğin tadına bakmadan sakın onu kullanmayın!

Tuzun azıda çoğuda zararlı. En çok düşülen hatalardan birisi de yemeğin tadına bakmadan tuz kullanmak..

Uzun süreli diyet yapanlarda sıkça karşılaşılan bir durum olan tuz tüketimi kalp sağlığı başta olmak üzre kas ağrılarına hatta zihin yorgunluğuna neden olabiliyor.

O yüzden günlük 5 gram civarı tuz tüketmeye çalışmak oldukça önemli. Ancak bazılarımız bu rakamı abartarak çok fazla tuz tüketiyorlar. Özellikle yemeğin tadına bakılmadan atılan tuz gereksiz tuz kullanmamıza neden oluyor.

Tuz Fazla Tüketilirse kan basıncı artar zamanla hipertansiyon hastalığına yakalanma riskini artırır. Uzun dönemli aşırı tüketimde ise felç riskini artıran büyük bir risk ortaya çıkarır.

Böbrek rahatsızlığı olanlara da zarar veren Tuz fazla tüketildiğinde maalesef bir çok hasara sebebiyet verir.

Dünya Sağlık Örgütünün uyarısı masalardan tuzun kaldırılması yönündedir. En az şeker kadar zararlı olan Tuzun günlük 5 gram civarı tüketilmesi ihtiyacımızı karşılama açısından yeterlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.