Yazınız ve imzanız karakterinizi ele veriyor! İşte grafoloji ve detayları...

Yazınız ve imzanız karakterinizi ele veriyor! İşte grafoloji ve detayları...
Yazdığımız yazı, harflerin şekilleri, kağıdı kullanma stilimiz bile bir anlam taşıyor. Birbirine çok yakın, ayrık ve düzensiz ,ince ve kalın harflerin her birinin karakterimiz hakkında anlatmak istediği çok şey olabilir. İmzanız da isim kullaniyorsaniz bu ne demek? İşte tüm detaylarıyla yazı ve imzadan karakter okuma sanatı...

M.Ö. 3500 yıllarında Mezopotamya’da, sonrasında ise Mısır'da ortaya çıkan yazı ile insanlar, duygu ve düşüncelerini kavramlarla ifade etmektedir.

Duygu ve düşünceler kelimelere, kelimelerden yazıya dökülür. Her insanda farklı şekiller alan harflerin yatay, dikey duruşları bile bize çok şey anlatmakta, yazı, sahibinin psikolojisi ile ilgili bilgi vermektedir.

Her insanın parmak izi gibi, yazısı da kendine özgüdür. Kağıda dökülen harfler, kişinin zihninin bir yansıması olarak görülür. 

Son yıllarda özellikle şirketlerin çalışan tercihlerinde başvurdukları bu yöntem, yaklaşık 3000 yıl öncesinde Çin’de ortaya çıkmış olup günümüzde de eğitim alanında sıklıkla kullanılmaktadır.

“Grafoloji”  olarak bilinen yazıdan karakter okuma bilimine göre; her harfin yazılış şekli psikolojimizi, zihin dünyamızı anlatıyor.

Yazı sağa doğru eğilimli ise; yazı sahibinin dışa dönük, iletişimi seven, olaylar karşısında duyguları ile hareket eden bir insan olduğuna işaret eder.

Yazı çok fazla sağa eğilimli ise; yazı sahibinin duygusal tepkiler verebileceği yönünde ip uçları verir.

Yazı sola doğru yatık ise; yazı sahibinin  mantıklı, düzenli ve bireysel yaşamayı seven, içe dönük, aynı zamanda geçmişte yaşanmış hâdiselere fazlasıyla anlam yüklediği, hatıralara çok önem verdiğinin işaretidir.

Yazı dik ise; kişinin sakin bir yapıya sahip olduğunu gösterir.

Yazıda harfler bitişik, birbirine çok yakınsa; yazı sahibinin insanlarla iç içe yaşamayı seven birisi olduğunu işaret eder.

Yazıdaki harfler bazen ayrık bazen bitişik ise; yazı sahibinin utangaç, aynı aralıkta ve dümdüz ise; yazı sahibinin mantıklı bir kişilik yapısına sahip olduğunu gösterir.

Yazı  bastırılarak yazılmış ise;  bu yazı sahibinin ciddi bir kişiliğe, bastırılmadan ve harfler daha ince ise; maneviyatlı  hassas, nazik bir kişiliğe sahip olduğunun işaretidir.

Bazı harfler büyük, bazı harfler küçük ve uyumsuz ise; kişinin değişken ve aynı zamanda zeki  olduğunu gösterir.

Yazı da harfler göze çarpan büyüklükte ise; özgüvenin işaretidir. 

Çizgisiz kağıda yazı yazarken, yazınız yukarı doğru kayıyorsa; iyimser ve mutlu olduğunuzu gösterir. Yazı aşağı yöne doğru kayıyor ise; karamsar biri olabilirsiniz. Bazen aşağı bazen yukarı yönlü bir yazı stiliniz varsa; muhtemelen gelgitleri olan kişilik yapısına sahipsiniz.

İMZANIZ KİŞİLİĞİNİZ HAKKINDA NE DİYOR?

İmzalar, kişiye özel olup, taklit edilemez. İmzalar da yazı stilimiz gibi karakterimiz hakkında fazlasıyla ipuçları verir.

İmzada sık sık ve birbirine yakın çizgiler varsa bu; kişinin sanatı seven bir yönü olduğunu gösterir.

İmza yalnızca isimden veya ismi temsil eden bir harften bile oluşuyorsa bu; kişinin başına buyruk ve kararlarını tek başına alan, net, hedefleri belli olan bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterir.

İmza soyadının tamamından yada soyadını temsil eden bir harften oluşuyorsa; kişinin kararları alırken ailesinin fikirlerini de önemsediğini işaret eder.

İmza zor okunuyor ise;  kişinin anlaşılması zor ve içe dönük biri olduğunuzu gösterir.

İmza hızlı bir şekilde atılmış ise; kişinin sabırsız, aceleci ve yavaş olduğunu gösterir.

İmza detaylandırılarak atılmış ise; kişinin sabırlı ve olayların sonucunu sükunetle bekleyebilen bir kişilik yapısına sahip olduğunu gösterir.

İmzanın sonunda ki nokta ise;  kişinin başladığı işi bitirebilme potansiyeline sahip olduğunun en belirgin göstergesidir.

Peki sizin imzanız ve yazı sitiliniz ne söylüyor?

 

Bu da ilginizi çekebilir?

Yüzden karakter okuma: "Yüzümüz karakterimiz hakkında ne söyler?"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler