Yazın bu şekilde beslenmek vücudumuzda tahribata yol açıyor!

Yazın bu şekilde beslenmek vücudumuzda tahribata yol açıyor!
Yazın beslenmede dikkat edilmesi gereken bazı kurallar var:

Sağlığımız için yaz aylarında doğru beslenmeliyiz. Yazı sağlıklı bir şekilde geçirmek için bu kurallara uymakta fayda var:

İlk olarak düzenli uyumaya özen göstermeliyiz. Yazın havaların sıcak olması nedeniyle uykuya dalmakta güçlük çekebiliriz. Klimaları gece açık bırakarak uyumak bir çok hastalığa sebebiyet verir. O nedenle bu alışkanlığı terk etmeliyiz:

Kahvaltı Mutlaka Yapılmalı:

Yaz Sıcaklarında canımız pek yemek istemediği için kahvaltıyı atlayabiliyoruz. Oysa kahvaltıyı atlamak vücut direncinin düşmesine enerjinin azalmasına neden olacaktır.

Akşam Yemekleri Zamanında Yenilmeli:

Akşam yemeklerini çok geç ve yağlı olmamasına dikkat etmeliyiz. Gün boyu dışarıda olduğumuz için yaz aylarında akşam yemeğini geç saatlerde yemek hem bu yemekleri vücudumuzun sindirme zorluğu çekmesine neden olur hemde yaz sonunda kilo olarak bize geri döner. Ne yağlı olmalı nede geç olmalı unutmayın

Hazır Yiyeceklerden Uzak Durun

Üşenip dondurulmuş yiyecekler tüketmek ve Fast Food yiyeceklere yönelmek vücudumuzu olumsuz anlamda etkileyecektir. Kilo olarak dönmemesi için Fast Food yiyeceklerden uzak durun

Serinlemek İçin Asitli Ve Şekerli İçecekleri İçmeyin!

Buz gibi ayran veya kefir doğru seçim olacaktır :

Aşırı kafeinden uzak durun ve tüketmeyin!
Aşırı kafein tüketimi vücudunuzdan suyun atılmasını sağlar.Vücudunuz Susuz kalmaması için kafeinden uzak durun ve Mümkünse su içmek için yaz aylarında susamayı beklemeyin:

Dondurmayı Her gün yemeyin!

Her gün dondurma yemek maalesef boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı gibi problemlere yol açabilir. O nedenle haftada 2 veya 3 kez tüketmek en sağlıklısı olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler